Ciclisme

La Volta Catalunya tornarà a Olot

Ciclisme. La capital de la Garrotxa serà el punt d'arribada de la segona etapa, el 24 de març

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, i el president de la Volta, Rubèn Peris, van signar l'acord de col·laboració segons el qual la capital de la Garrotxa acollirà el final de la segona etapa de la 95a edició de la Volta Catalunya, el 24 de març. La sortida es fa des de Mataró i presenta un recorregut de 195 quilòmetres i mig i serà el setè cop que Olot rebi la cursa. El 1920 s'hi va fer la primera etapa i la sortida de la segona, en la quarta edició de la Volta que va guanyar el corredor francès Joseph Pelletier –tant l'etapa com la classificació general–. Des de llavors, els altres vencedors d'etapa a una de les localitats amb més tradició ciclista del país han estat: Fermín Trueba (1941), Delio Rodríguez (1942), Roberto Pogiali (1965), Ludo Peeters (1983), Marino Alonso (1987) i Laurent Jalabert (1995); que també es va acabar apuntant el triomf a la classificació general ara fa 20 anys.

Comença el ball

Ripoll i Vilablareix obren la temporada de carretera amb competicions oficials a les comarques gironines, amb el Trofeu Inauguració Vila de Ripoll corresponent a la Copa Catalana per Júniors, Cadets i Femines i amb un circuit de 42 quilòmetres (es faran una o dues voltes segons categoria) i el Coll de Santigosa com a punt de màxima dificultat. La cursa és dissabte amb la sortida al migdia des del Centre de Tecnificació Avellaneda, i l'endemà es disputa el IX GP Inauguració de Veterans a Vilablareix. Per a les dues proves es poden fer les inscripcions on-line. En BTT Calonge, Santa Pau i Fontcoberta acullen tres marxes, diumenge: la primera edició de la Gavarres BTT, amb sortida de Sant Antoni de Calonge, i rutes a escollir de 32 i 24 quilòmetres; la dissetena Pedalada BTT Santa Pau (33 i 26) i la desena marxa popular de BTT Trancapins (30 i 15).

ACTIVITAT

5
proves
federades es disputen aquest cap de setmana, dues de carretera i tres de BTT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)