Ciclisme

Almenara comença tal com va acabar

Ciclisme. El Bicis Esteve guanya la cursa inaugural de l'Open Càrniques Celrà, del qual és l'actual campió

Primera cursa de l'Open BTT Càrniques Celrà i primer triomf per a Umbert Almenara (Bicis Esteve), actual campió de la prova més antiga del país i que en l'edició del 2014 ja va guanyar quatre de les sis curses del calendari.

Cassà de la Selva va inaugurar ahir el campionat de referència a Girona, que aquest any recupera els circuits de 10 quilòmetres en els seus recorreguts –abans eren lineals– amb 350 participants, dels quals 150 eren de les categories de promoció les curses dels quals es feien en circuits de 2.000 i 500 metres. Almenara va distanciar-se al capdavant de la cursa des del seu començament, amb Sergi Oller i Ramon Lozano (orko Team) segon i tercer a 2:58 i 4:01. Miranda Agustí va guanyar en la categoria femenina, Jordi Quintanas en sub-23, Pau Costa infantil, Eudals Fabrellas aleví, Arnau Font principiant, Roc Cubí benjamí, Martí Comas prebenjamí, Sílvia Roura júnior femení i Berta Orosco cadet femení.

Sant Joan les Fonts el dilluns de pasqua serà el lloc de la segona de les sis proves de l'Open BTT Càrniques Celrà.

Hermida és cinquè en el pròleg

“Aquest any ens hem plantejat començar més tranquils i així com l'any passat vam guanyar el pròleg avui hem estat cinquens. Demà ja tenim una etapa de 111 quilòmetres amb 2.800 de desnivell, i això ha estat un aperitiu de 20 quilòmetres.” És el balanç que ahir va fer Josep Antoni Hermida després de l'etapa de pròleg de la Cape Epic, en què va ser cinquè, amb Rudy van Houts (Multivan Merida) amb 47:00 i a 42 segons dels primers líders –el 2014 van ser-ho ells–. Els suïssos Martin Gujan i Fabian Giger Antonio Ortiz i David Rovira (Buff) van acabar en el lloc 51, amb 54:56 i Jordi Puig i Marc Trayter (Scalebikes C. Juià) van fer la posició 125, amb 1h00:30.