Handbol

El Barça busca alternatives

Handbol. Cañellas i Hansen són els jugadors amb un perfil més semblant al de Karabatic, que sembla decidit a fitxar pel PSG a final de temporada

A França donen per feta la marxa de Nikola Karabatic al PSG, però oficialment el FC Barcelona continua sense tenir notícies sobre la decisió de futur de l'estrella i neguen haver rebut cap trucada de l'entitat parisenca. Així les coses, des de l'entitat blaugrana apel·len als dos anys més de contracte i a la clàusula de rescissió de dos milions d'euros. En tot cas, si es confirma la marxa del millor jugador mundial, el Barça disposarà de diners en metàl·lic per intentar minimitzar el que suposa tot un trasbals des del terreny esportiu. Les característiques de Karabatic, considerat un jugador total per la seva versatilitat en defensa i en atac, han influït decisivament en la manera de jugar del conjunt de Xavi Pascual, que en les dues últimes temporades ha guanyat molta velocitat en les transicions.

Amb passat blaugrana

A la recerca de centrals de perfil similar al de Karabatic, de seguida sorgeixen dos noms amb passat blaugrana: el del català Joan Cañellas (2005-08) i el del danès Mikkel Hansen (2008-10), tots dos escollits entre els cinc millors jugadors del 2014. Tant el vallesà com l'escandinau van arribar al Palau molt joves i van haver d'emigrar per acabar d'explotar. Actualment, Cañellas va assumint cada cop més galons en les files del Kiel i guadeix competint en la lliga alemanya, la millor del món. Hansen milita, precisament, en les files del PSG, la pròxima destinació de Karabatic, equip que amb la incorporació de l'astre francès vol fer el salt definitiu entre els millors clubs europeus. Tant Cañellas com Hansen són els líders absoluts de les seleccions espanyola i danesa, respectivament.

Més enllà del futur de Karabatic, l'únic jugador de l'actual plantilla del Barça que acaba contracte aquest curs és el central canari Dani Sarmiento.

El pivot polonès Kamil Syprzak, en el punt de mira

Més enllà del terrabastall que suposarà la marxa de Karabatic, la secretaria tècnica del Barça es manté molt atenta a futures incorporacions i sembla haver posat els ulls en el pivot polonès Kamil Syprzak, que milita en el Wisla Plock, de Manolo Cadenas. És un jugador que agrada a Xavi Pascual i que pot aportar tant en defensa com en atac, amb un bon llançament de llarga distància. De fet, és el segon màxim anotador del seu equip en la lliga de campions, amb 41 gols, nou dels quals els va aconseguir contra el Barça en la fase de grups. Precisament, l'única derrota del conjunt blaugrana aquest curs va tenir lloc a Plock, on va cedir per 34-31. La seva explosió definitiva va ser en el mundial de Qatar, en què la selecció de Polònia va obtenir la medalla de bronze després de derrotar Espanya a la pròrroga (29-28). Syprzak té 24 anys, fa 2,06 m i pesa 120 kg, i és un dels pivots amb més projecció internacional. Segons Esport3, el Barça incorporaria el jugador a l'inici del curs 2016/17 i el contracte seria per a quatre temporades. Els actuals pivots de l'equip blaugrana són el francès Cedric Sorhaindo i el danès Jesper Noddesbo, amb contracte en vigor fins al 2017 i el 2018, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)