Ciclisme

Purito té una fam insaciable

Ciclisme. El català torna a ser el més llest en l'ascensió a Arrate, s'imposa en l'esprint i aconsegueix la segona victòria consecutiva, tot i que no pot assaltar el lideratge d'Henao

Un any en blanc era massa per a la gana insaciable de Purito Rodríguez, que ahir va aconseguir la segona victòria consecutiva en la quarta etapa de la Volta al País Basc malgrat els problemes del seu equip en els últims quilòmetres, primer per una caiguda d'Ángel Vicioso, que acabaria abandonant, i després perquè ell mateix va haver de canviar de bici a causa d'una avaria. El líder del Katuixa, però, va tornar a ser el més llest en una jornada de nou animada per Sergio Luis Henao (Sky), que va intentar una escapada en els últims 4,3 quilòmetres. Malgrat que no li va sortir bé, el ciclista colombià va entrar a la meta en el grup del català, igual que un altre dels favorits, el seu compatriota Nairo Quintana (Movistar), i conserva el lideratge de la prova.

Els primers intents d'escapada no van tenir èxit, i no va ser fins al segon terç de l'etapa –de 162,2 km entre Zumarraga i Arrate i amb set ports de muntanya– que quatre corredors van aconseguir obrir forat: Tony Martin (Eitxx), Tom Danielson (Cannondale), Romain Hardy (Cofidis) i Peio Bilbao (Caja Rural). L'avantatge dels escapats no va superar en cap moment els dos minuts, per bé que Martin, el ciclista més destacat de tots quatre, va intentar que l'escapada anés més enllà amb una estirada que el va deixar sol amb Danielson a 65 quilòmetres de l'arribada.

En el grup, el Movistar i l'Sky es rellevaven per frustrar els objectius dels dos escapats. El Lampre prenia el testimoni a l'alt de San Miguel, que Purito va haver d'escalar a la cua del grup després de l'avaria. Una punxada de Danielson en l'ascensió final a Arrate va ser també la causa que Martin quedés tot sol al davant. Finalment, l'alemany també va ser neutralitzat gràcies a la pressió d'Orica en el grup. El rus Ilnur Zakarin (Katuixa) va provar de marxar tot sol. El primer a respondre en el grup va ser Henao, que no va trigar a contactar amb Zakarin. Purito i Quintana van fer el gest de perseguir el colombià, però van mantenir el cap fred i van preferir controlar-lo des del darrere –Henao va tenir un avantatge màxim de 20 segons.

El ritme del grup perseguidor va fer la feina i Henao es va haver de jugar la victòria en l'esprint amb la resta de rivals. De nou, Purito va ser el més llest amb un últim cop de pedal a 100 metres de l'arribada. El campió del món, Michal Kwiatkovski (Etixx), va perdre 23 segons i ja porta mig minut de retard en la general. Avui, cinquena etapa amb 155,5 km entre Eibar i Aia.

LES REACCIONS

Per fi he guanyat a Arrate. És una doble satisfacció. Valverde em va guanyar en la Vuelta, però aquest cop he atacat en el moment clau
Moto GP
1r J. Rodríguez (Katuixa)
4h05:10
2n B. Mollema (Trek)
m.t.
3r S. Yates (Orica)
m.t.
4t I. Izagirre (Movistar)
m.t.
5è S. L. Henao (Sky)
m.t.
6è M. Scarponi (Astana)
m.t.
7è N. Quintana (Movistar)
m.t.
8è I. Zakarin (Katuixa)
m.t.
9è R. Costa (Lampre)
m.t.
10è T. Pinot (FDJ)
m.t.
Moto 2
1r L. Henao (Sky)
17h13:51
2n J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
3r N. Quintana (Movistar)
m.t.
4t M. Scarponi (Astana)
a 0:07
5è B. Mollema (Trek)
a 0:10
6è I. Zakarin (Katuixa)
m.t.
7è T. Van Garderen (BMC)
m.t.
8è I. Izagirre (Movistar)
m.t.
9è S. Yates (Orica)
m.t.
10è S. Spilak (Katuixa)
m.t.
La baixa d'Ángel Vicioso és un bon maldecap. Com a mínim hem pogut aconseguir la victòria
Joaquim Rodríguez
He patit molt en els últims 30 km, perquè s'ha m'han espatllat un roda i els canvis, però l'equip ha respost d'una manera fantàstica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)