Més esport

Rubèn López s'examina en l'europeu de Montpeller

Gimnàstica artística. El gimnasta vallesà afronta el campionat com un rodatge amb vista al mundial de Glasgow, que a final d'octubre repartirà les primeres places per als Jocs de Rio

El ripolletenc Rubèn López (CG Sant Boi) afronta l'europeu de Montpeller com un autèntic banc de proves amb vista al decisiu mundial de Glasgow, a final d'octubre, en què es començaran a repartir els bitllets per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. “L'europeu no tindrà l'al·licient de la classificació per equips, però ens servirà per calibrar la nostra preparació. En el meu cas, competiré en el concurs general amb el propòsit de guanyar-me una plaça en la final dels 24 millors”, explica el gimnasta vallesà, que tot i la seva joventut (24 anys) és el més veterà dels sis representants de la selecció espanyola. López considera que també té alguna possibilitat d'accedir a les finals dels seus aparells preferits, les anelles i les paral·leles: “Els dos exercicis tenen bon nivell de dificultat, però l'objectiu és incrementar tres o quatre dècimes. En l'últim europeu em vaig quedar a una dècima d'entrar en la final. Quan les diferències són mínimes, una dècima amunt o avall suposa molts llocs en la classificació.”

Per al gimnasta del CG Sant Boi, olímpic en els Jocs de Londres, serà la seva setena experiència en un europeu, dues com a júnior (Volos i Lausana) i quatre més en categoria absoluta (Milà, Montpeller, Moscou i Sofia). En aquest sentit, destaca el setzè lloc que va ocupar en el concurs general de l'europeu de Moscou 2013 i l'onzè en anelles a Montpeller 2012. Amb vista al camí per accedir als Jocs de Rio de Janeiro, Rubèn López ressalta la joventut de la selecció espanyola: “Juntament amb Fabián González, sóc l'únic que vaig competir en els Jocs de Londres. És un equip amb gent molt jove, i això es nota amb les ganes de matxucar-se, en la il·lusió i en l'ambició.” I afegeix: “En aquest grup hi veig un bon fons i nivell per arribar en bona forma als mundials de Glasgow.” A més de López i González, completen l'equip el madrileny Alberto Tallón, el canari Rayderley Zapata, l'alacantí Néstor Abad i el mallorquí Adrià Vera.

El gran favorit al títol és l'ucraïnès Oleg Verniaiev, vencedor en les dues últimes edicions del Blume i que defensa la victòria en l'europeu de Sofia. La competició masculina comença demà amb la fase classificatòria.

Estrena de Fernández i Raya

Si Rubèn López és el gimnasta més experimentat de la selecció espanyola masculina, les catalanes Paula Raya (1998) i Nora Fernández (1999), de l'AE Pasifae de Vilanova i la Geltrú i del Salt GC, respectivament, són les benjamines del combinat femení, que s'estrena avui a Montpeller. Amb aquesta premissa, la seleccionadora Lucía Guisado té molt clar l'objectiu primer a Montpeller: “Necessiten acabar de consolidar-se en aquesta categoria sènior i guanyar seguretat que els doni forces amb vista al mundial. La primera exigència d'aquests europeus és la formació i l'aprenentatge en l'alta competició.” De fet, Raya va entrar a última hora en la convocatòria per la baixa de la mallorquina Clàudia Colom. També és baixa per lesió la gimnasta d'origen romanès Roxana Popa, vencedora de l'última edició del memorial Blume.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)