Tennis

El procés de Nadal

Admet que Montecarlo li ha servit per millorar el seu grau de confiança però recalca que mai no ha perdut ni la il·lusió ni l'actitud

Considera que té un quadre complicat i elogia Almagro

La clàssica roda de premsa de Rafa Nadal el primer dilluns del Barcelona Open Banc de Sabadell tenia el factor diferencial d'un 2015 farcit d'irregularitat i amb més resultats negatius dels habituals en un fora de sèrie com el manacorí. Caut i amb un discurs sensat, Nadal, vuit cops campió del Godó i que ahir va recuperar el quart lloc en la classificació de l'ATP precisament en detriment del japonès Kei Nishikori –ara cinquè i primer favorit a Barcelona–, no va prometre victòries en grans titulars però si que va reclavar que mai no perdut ni l'actitud ni i la il·lusió tot i una falta de confiança que ha patit en l'inici del curs que a voltes li ha generat ansietat. Ara, per fi, està en ple procés de recuperar. “Per joc, per concentració i per tranquil·litat, Montecarlo ha estat la meva millor setmana de l'any fins ara. No he tingut alts i baixos. Fins ara havia tingut moments positius però acompanyats de moments molt negatius i he aconseguit una regularitat. No puc millorar de 0 a 100 en una setmana. És un procés. Espero que Montecarlo marqui un punt important en la temporada”, va afirmar el balear, que atorga a la nova raqueta que ha estrenat a Montecarlo un paper secundari: “Em permet més efecte i tenir menys control, però amb l'anterior també vaig guanyar moltes coses.” Respecte del futur immediat, és va mostrar pragmàtic: “Mai el meu objectiu és ser el número u o guanyar un determinat torneig. L'objectiu és el dia a dia. Això no és res més que tennis i si no es pot guanyar, doncs no passa res.”

Sobre el serbi Novak Djokovic, el número u i rival que el va derrotar dissabte en la semifinal del torneig monegasc, no li va doldre fer sentències: “És el millor jugador del món en aquests moments.” També va recalçar amb orgull la duresa del partit contra Ferrer citant-lo com un exemple que la seva recuperació va per bon camí i va fer referència als punts clau del duel davant de Djokovic: “En el primer set vaig estar a un bon nivell i en el segon la clau va ser desaprofitar el 40-0 amb 3-3.” Pel que fa al Godó, no va amagar que li ha tocat “un quadre molt complicat” i va admetre que el murcià Nico Almagro, el seu botxí l'any passat en els vuitens de final, serà un rival complicat si supera avui l'italià Paolo Lorenzi: “És sempre molt perillós, sobretot en terra batuda.”

L'hora de Nishikori

Avui entrarà en acció el japonès Kei Nishikori (1), el vigent campió que debutarà en el tercer torn de la central contra el rus d'origen georgià Teymuraz Gabaxvili, botxí ahir de l'asturià Pablo Carreño per 7-5 i 6-4 en una hora i 36 minuts. Gabaxvili és el 85è de l'ATP i viu a Moscou, tot i que havia residit a Barcelona i havia jugat algunes vegades l'estatal defensant el CT Barcino. Sigui com vulgui, la irrupció de Nishikori, un ídol al seu país, fa que cada vegada hi hagi més mitjans de comunicació japonesos acreditats, i apujarà avui el nivell d'assistència discret de la primera jornada.

PROTAGONISTA

He tingut bones sensacions. Per joc, per concentració i per tranquil·litat, Montecarlo ha estat la setmana més positiva de l'any
Djokovic és el millor del món. Vaig estar en un bon nivell en el primer i en el segon vaig deixar escapar la meva oportunitat
Almagro és molt perillós i un gran jugador en terra. El primer partit sempre és incòmode i tinc un quadre dur
Rafa Nadal

Avui, Robredo i Montañés

Tommy Robredo, campió a Barcelona l'any 2004, entrara avui en acció en la pista 1 contra el kazakh Mikhail Kukuxkin i tot just després del partit que el rapitenc Albert Montañés disputarà amb el lituà Ricardas Berankis. També debutà un altre campió del torneig, el madrileny Fernando Verdasco.

Entre les curiositats de la primers jornada, es podria citar la xiulada que els espectadors de la pista 1 van dedicar al francès Benoit Paire en el seu partit contra el jove mallorquí Jaue Munar. Paire tenia una esmaixada fàcil i va amagar en l'aire per intentar fer després una deixada que va fallar amb estrèpit. El públic ho va considerar una falta de respecte.

Marcel Granollers apel·la al joc pràctic i jugarà contra Tsonga

El barceloní Marcel Granollers va apel·lar ahir al joc pràctic i la consistència per rebatre els arguments irregulars però a voltes genials en la xarxa de l'australià d'origen bosnià Marinko Matosevic –6-2 i 6-3 en una hora i 28 minuts–. El seu rival en la segona eliminatòria serà el francès Jo-Wilfried Tsonga (6) , un dels gallets del torneig. “No he jugat massa bé però he sigut més consistent des del fons. Contra Tsonga hauré d'apujar el meu grau d'agressivitat.” Granollers arrossegava molèsties però arriba prou bé físicament a Barcelona: “A Montecarlo ja em vaig sentir prou bé.”

L'altre català que va entrar ahir en acció, el mataroní Albert Ramos, va quedar eliminat contra el tennista nascut a Cuenca Pablo Andújar per 6-4 i 6-1 en una hora i 25 minuts. El maresmenc dominava per 1-4 amb un trencament favorable quan va encaixar un parcial demolidor de 9-0, Al mateix temps que el joc d'Andújar millorava a partir del seu revés a dues mans, Ramos, desdibuixat, tenia més problemes per connectats cops profunds.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)