Ciclisme

La ‘fletxa' Valverde no troba resistència i Purito és quart

Ciclisme. El murcià del Movistar va controlar amb autoritat la pujada al mur decisiu d'Huy i al ciclista de Parets del Vallès se li va escapar el podi, en una Fletxa Valona amb tensió i caigudes

Des d'ahir, Alejandro Valverde (Movistar) forma part del grup de corredors que més vegades ha estampat el seu nom al palmarès a la Fletxa Valona al costat d'il·lustres com els belgues Marcel Kint i Eddy Merckx i els italians Moreno Argentin i Davide Rebellin. El murcià no té rival quan la clàssica valona es decideix en els últims metres del mur d'Huy i ahir ho va tornar a demostrar. Com en les dues victòries anteriors, es va mantenir amb els candidats finals d'una edició amb múltiples i rellevants caigudes –dos corredors importants com el belga i vencedor el 2011 Philippe Gilbert (BMC) i el britànic Chris Froome (Sky) van perdre les opcions en caure–, va controlar la situació i en els 150 metres finals va accelerar, sense que ningú el pogués seguir. El francès Julian Alaphilippe i el suïs Michael Albasini ho van provar i l'intent els va servir per pujar al podi.

El català Joaquim Rodríguez (Katuixa) va superar els deu murs previs a l'ascens final entre Waremme i Huy (205 km) sense incidències i tampoc no es va veure involucrat en cap de les caigudes. Però durant els 1.300 metres d'Huy no va poder imposar el seu ritme explosiu per deixar enrere els rivals com havia fet el 2012 i en el tram decisiu tampoc va poder plantar cara a Valverde. A més, la intromissió d'Alaphilippe i Albasini el van apartar del podi. Diumenge que ve tindrà l'última oportunitat de triomfar en una de les clàssiques de les Ardenes, la Lieja-Bastogne-Lieja, la que més il·lusió li fa, però la més complicada de guanyar atesa la seva duresa.

Abans de la resolució final, set ciclistes van rodar escapats fins als últims vint quilòmetres. Aleshores, va començar a haver-hi atacs, com el del nord-americà Tejay van Garderen (BMC) i el de l'italià Vincenzo Nibali (Astana), que es va quedar en foc d'encenalls, però que van contribuir a seleccionar el grup, que es va aprimar definitivament a Huy.

LA FRASE

Feia temps que no vivia una cursa tan dura. La pujada a Huy és un final que em va molt bé
Alejandro Valverde
ciclista del movistar

LA DADA

3
victòries.
de Valverde en la Fletxa Valona. Iguala els belgues Kint i Merckx i els italians Aregentin i Rebellin.
Fletxa Valona
1r. A. Valverde (Movistar)
5:08.22
2n. J. Alaphilippe (Etixx))
m.t.
3r. M. Albasini (Orica)
m.t.
4t. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
5è. D. Moreno (Katuixa)
m.t.
6è. A. Vuillermoz (AG2R)
a 0:04
7è. S. Henao (Sky)
m.t.
8è. J. Fuglsang (Astana)
m.t.
UCI World Tour
1r. R. Porte (Sky)
303 punts
2n. A. Valverde (Movistar)
238 punts
3r. A. Kristoff (Etixx))
237 punts
4t. J. Degenkolb (Giant)
232 punts
5è. M. Kwiatkowski (Etixx)
195 punts
6è. G. Thomas (Sky)
184 punts
9è. J. Rodríguez (Katuixa)
160 punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)