Ciclisme

Setmana gran per a Alejandro Valverde

Ciclisme. Guanya la Lieja-Bastogne-Lieja després de ser segon de l'Amstel Gold Race i vèncer en la Fletxa Valona

Purito Rodríguez va acabar tercer la clàssica Lieja-Bastogne-Lieja, en què va imposar-se, de nou, un fenomenal Alejandro Valverde. El ciclista murcià, de 35 anys i vencedor d'aquesta prova els anys 2006 i 2008, va demostrar que es troba en un moment de forma excepcional. Valverde ha dominat amb mà de ferro les tres clàssiques de les Ardenes, que s'han disputat aquesta última setmana. Va començar amb un segon lloc en l'Amstel Gold Race i dimecres passat ja es va imposar en la Fletxa Valona per tercer cop abans de rematar la feina amb la victòria en la Lieja-Bastogne-Lieja, la més antiga de totes les clàssiques, amb 101 edicions disputades.

Una escapada de vuit corredors va arribar a tenir vuit minuts d'avantatge en el quilòmetre 60, a partir del qual el pilot es va posar a treballar per neutralitzar-la. Això va passar a 40 quilòmetres de la meta. Just després, els dos últims campions de la prova, l'australià Simon Gerrans i l'irlandès Dan Martin, van veure's involucrats en una caiguda. A les primeres rampes de La Redoute, Roman Kreuziger (Tinkoff) va atacar i es va endur Giampaolo Caruso (Katuixa) i Jakob Fuglsang (Astana), per bé que la diferència que van aconseguir no va arribar al mig minut. A dos quilòmetres del final, Purito Rodríguez i el seu company d'equip Dani Moreno es van posar el capdavant. El segon va obrir un forat en la lenta pujada final, però Valverde va reaccionar i el va atrapar a 500 m de la meta, en la qual els corredors es van jugar la victòria en l'esprint. Purito va estar atent però finalment el van superar el mateix Valverde i el francès Julian Alaphilippe (Etixx). El murcià va comentar després de guanyar la prova les seves sensacions: “He pensat que Dani Moreno marxaria. He arrencat a 600 metres de la meta, però guardant-me una bala per esprintar, i ha sortit perfecte.”