Ciclisme

Camps i Sala, els més ràpids

Ciclisme. La Cellera va ser la seu de la copa catalana per a júniors i màsters, en què es proclamaven els campions gironins

La Cellera de Ter va ser la seu del memorial Josep Maria Pont, dins els actes de les festes del Roser, puntuable per a la copa catalana júnior i màster i en què es proclamaven els campions gironins en una prova de 70 quilòmetres per Bonmatí, Anglès i Santa Coloma de Farners. En la primera de les dues curses disputades –veterans i categoria femenina–, Santi Sala va ser el més ràpid en l'arribada dels sis escapats que havien avantatjat de més d'un minut el gruix de participants, 140. Santi Salavedra va ser el vencedor en la categoria màster 50 i Cristóbal Maya en la de 60, mentre que Lorena Llamas i Anna Espuña es van imposar en la categoria femenina. El Bike Girona, en la categoria per equips, va completar el palmarès de la primera de les dues curses disputades. Perquè, després, els ciclistes de la categoria júnior van fer el mateix recorregut i el desenllaç va ser encara més disputat i emocionant. I és que el grup d'escapats era de 14 unitats i Albert Camps va ser-ne el vencedor a la Cellera, davant de Sergi Sales i Jose Madrigal. Tomàs Colldecarrera va guanyar la muntanya; Àlex Ruiz, en júniors de primer any, i l'Osca La Màgia va aconseguir el triomf en la categoria per equips. El ciclista de Palafrugell Joel Nicolau és el líder de la copa catalana júnior, i Guillem Cassú i Àlex Jaime –va guanyar també les metes volants–, els campions gironins júniors. Santi Sala, Narcís Riembau i Francisco Miguel ho són de les categories màster 40, 50 i 60.

El GP Primavera, a Olot

El CC Olot Infantil organitza diumenge que ve la primera prova de la temporada a les comarques gironines de ciclisme infantil de carretera, la copa Catalunya Gran Premi Primavera. Es disputaran curses des de la categoria de prebenjamí fins a infantil en un circuit d'un quilòmetre a partir de les deu, i les inscripcions es faran a la cafeteria Lakase.

L'Antonio Miguel, el cap de setmana

Pals i Palafrugell seran l'escenari dissabte i diumenge del setè memorial Antonio Miguel Ramírez, per a les categories cadet i femenina, i puntuable per a la copa catalana d'ambdues categories. Les etapes tenen 113 quilòmetres entre totes dues, amb sortida i arribada del mateix punt i 62 i 51 quilòmetres. Jofre Cullell (Megamo RC Team) va ser el gran dominador de l'edició del 2014, amb el triomf en la general i en la muntanya, mentre que Carla Puig (Tot-Net) va guanyar en la categoria femenina. Hi haurà tres equips francesos, un de portuguès i set de catalans, incloent-hi Catema.cat Baix Ter, Megamo i Palafrugell, i tres de la resta de l'Estat (Navarra i el País Valencià).