Tennis

Badosa regna a París

La baixempordanesa de 17 anys va complir els pronòstics i va derrotar la russa Anna Kalinskaya per un doble 6-3 en la final júnior

Mai abans una catalana havia obtingut un títol de Grand Slam en la categoria

La tennista de Begur Paula Badosa (12) va derrotar ahir en la final la russa Anna Kalinskaya (16) amb una gran solvència per un doble 6-3 en només 69 minuts i es va convertir en la primera catalana que guanya un títol de Grand Slam en la categoria júnior, una fita que confirma la seva progressió exuberant amb només 17 anys. Nascuda a Nova York –té doble nacionalitat i tant la Federació Espanyola com la dels EUA se la rifen per incorporar-la als seus equips de copa Federació en un futur– però resident a Begur des dels 7 anys, Badosa ha encadenat en els últims mesos una sèrie de resultats excepcionals que li han permès ascendir més de dos-cents llocs en el rànquing mundial fins a situar-se la 270a. Pel camí, ja ha derrotat tres jugadores d'entre les 100 millors del planeta. Amb una gran envergadura i no exempta de talent, el futur de Badosa (1m83) s'entreveu esplendorós, tot i que ella i el seu entorn –des del gener treballa amb Xavi Budó, el tècnic de Carla Suárez, a Barcelona– tenen molt clar que queda molta feina encara.

Sigui com vulgui, la baixempordanesa es va veure obligada a patir de bon començament aixecant una pilota de break en el primer joc. A poc a poc va anar agafant mides i en el quart joc va consumar un trencament favorable en la primera pilota de què va disposar (3-1). Kalinskaya, però, va reaccionar amb rapidesa i va trencar el servei de la catalana en el joc posterior i en el sisè va restablir la igualtat (3-3). Va ser llavors quan Badosa va signar una acceleració sostinguda guanyant de manera consecutiva els seus dos torns de servei i materialitzant el seu segon break (2/2) en el vuitè joc. El parcial de 3-0 el va eixamplar fins al 5-0 aconseguint, amb un altre trencament en el primer joc, els dos primers jocs del segon set. Conscient que la final se li esmunyia de les mans, la russa va fer un cop de puny damunt de la taula i va empatar de nou (2-2). Però la catalana, que en alguns moments va semblar sentir-se més còmoda restant que no pas servint, va clavar un nou trencament (4/6) en el cinquè joc (3-2). Va apuntalar el seu servei (4-2) i va enfilar la recta de la glòria amb un nou trencament, l'enèsim (5-2). Es va ennuegar de nou també quan servia (5-3) en el típic moment en què costa tancar i més amb el record del 5-3 malbaratat de la semifinal del divendres. Però va saber vèncer els nervis lògics davant una gran conquesta i va segellar el partit esmicolant de nou el servei de Kalinskaya (6/9), una jugadora prometedora però superada.

Guanyar el títol júnior de Roland Garros és una cosa increïble i estic supercontenta. No es guanya cada dia un títol així
Reconec que somiava aixecar la copa de campiona des de principi de la setmana i haver-ho aconseguit avui és perfecte
Volia provar la pressió de tornar a jugar en la categoria júnior després del pas per la WTA i m'ha sortit bé
Paula Badosa

Precedents masculins

Si estenem l'historial també al circuit masculí, abans havien guanyat el títol júnior de Roland Garros els catalans Beto Martín (1996), Roberto Carretero (1993), Albert Arilla (1957) i Andreu Gimeno (1955). A l'Estat espanyol i pel que fa al títol femení, l'únic precedent el té la gallega Lourdes Domínguez, que va triomfar també a les pistes de París el 1999.

Un català, campió de dobles

El barceloní Álvaro López San Martín i el mallorquí Jaume Munar van obtenir el títol de la categoria júnior en la modalitat de dobles. Tots dos van derrotar en la final la parella nord-americana formada per William Blumberg i Tommy Paul (4) per 6-4 i 6-2. Munar va ser subcampió del quadre individual l'any passat i enguany va superar la prèvia en el Godó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)