Més esport

Triomf de Iachino a Sant Pere Pescador

Surf de vent. L'italià va guanyar campionat del món GP Catalunya Costa Brava, marcat pel vent variant

Matteo Iachino va guanyar el campionat del món de surf de vent GP Catalunya Costa Brava, la dissetena edició del qual es va tancar ahir, després de sis dies a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador davant del xàmping La Ballena Alegre, durant els quals només dimecres i ahir es van poder completar les proves. La variabilitat del vent, pel que fa la direcció i la intensitat, va dificultar molt la navegació i el surfista italià, de només 25 anys, va ser el més regular en les tres eliminatòries disputades en la darrera jornada amb una progressió de tercer, segon i primer. Iachino, professional des del 2009 i tercer a la Costa Brava el 2013, va ser setè en la primera cita del campionat a Corea i segon en l'únic eslàlom disputat dimecres, darrere l'israelià Arnon Dagan; finalment, 29è després de les tres mànegues d'ahir.

El britànic Ross Williams va ser segon per davant de l'actual campió del món i gran favorit, Antoine Albeau, tercer el primer dia i que va completar el podi del campionat. El suís amb passaport estatal Bjorn Dunkerbeck s'ha retirat aquesta temporada de la competició i el paper d'Albeau, davant la irrupció d'una nova fornada de surfistes, fa que es plantegi el relleu generacional en el campionat del món de surf de vent. En aquest sentit, destaca la presència en el circuit del surfista de Roses Marc Paré, de 17 anys i que el cap de setmana passat va ser proclamat campió estatal júnior i tercer en la categoria absoluta. En aquesta cita de la PWA World Tour, Paré no va passar l'eliminatòria prèvia la primera jornada, però va acabar en la posició 54.

La següent cita del mundial, en la modalitat que s'ha fet a la Costa Brava, eslàlom, es farà a partir del 9 de juliol a Fuerteventura.

NOVA FORNADA

El guanyador, de 25 anys, i Marc Paré, amb 17, apunten al relleu generacional
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)