Ciclisme

El tercer Repte del Ter, el 4 de juliol

Ciclisme. La prova, amb més de 220 inscrits, té 205 quilòmetres i ressegueix el riu de Setcases a l'Estartit

La tercera edició del Repte del Ter es durà a terme el 4 de juliol, amb més de 220 ciclistes inscrits per completar els 205 quilòmetres de la llera del riu Ter –en alguns trams comparteix itinerari amb les Vies Verdes– des del seu naixement, a Setcases, fins que desemboca, a Torroella de Montgrí l'Estartit; en BTT. Ponç Feliu, gerent del Consorci del Ter, i Jordi Salarich, representant de Sherpatour Tracks, empresa organitzadora de la marxa ciclista juntament amb Coesport, van presentar la prova amb el representant de la Secretaria d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, i el tècnic de cooperació esportiva de la Diputació, Carles Ramonet. “La prova esportiva va més enllà de promoure la Ruta del Ter que va tirar endavant el consorci per donar a conèixer el nostre patrimoni cultural i natural”, va dir Feliu, que va afegir que entre el mes de novembre i el d'abril, 3.200 persones van fer servir la ruta. I va afegir: “I això és el començament.” Salarich va reforçar la idea afirmant que la prova i la Ruta del Ter comparteixen l'objectiu: promocionar el territori.

L'esperit

Josep Pujols va destacar que la marxa, a més de promocionar el territori aplica la política de l'esport per a tothom: “La gent no hi ve a competir: és un repte.” Finalment, Ramonet va destacar la implicació de la Diputació: “Promociona el territori, incentiva l'activitat física i crea dinàmiques turístiques.” La prova, no competitiva, ofereix dues modalitats; la completa, amb sortida de Setcases a les 7 del matí i de 205 quilòmetres de recorregut –es preveuen 14 hores fins al càmping Castell Montgrí, a l'Estartit– i un desnivell positiu de 1.60 m (3.613 negatius) i la ruta per als mortals. Aquesta segona versió comença a les 10 del matí a Manlleu amb un recorregut de 126 km. És més llarga que la de l'any passat, que va sortir de Sarrià de Ter i en tenia 48. Una altra novetat d'aquesta tercera edició és el cronometratge, fotos individualitzades de cada participant, servei de monitoratge al càmping Castell Montgrí per a les famílies, la traducció del lloc web al castellà i l'anglès o algunes millores del traçat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)