Més esport

El mundial júnior, a Sant Pere Pescador

Surf d'estel. Es proclamaran els millors del món en la categoria i es faran, també, ‘clinics' amb professionals

La platja del Cortal de la Devesa torna a ser, quinze dies després de la dissetena edició del campionat del món GP Catalunya Costa Brava de surf de vent, escenari d'una prova de nivell mundial. Perquè des d'avui i fins dijous de la setmana que ve es disputa davant el càmping La Ballena Alegre el tercer campionat del món de surf d'estel júnior, després del qual seran proclamats els millors especialistes del món en categoria masculina i femenina d'aquesta disciplina. Hi prenen part 50 nens i nenes de 8 a 16 anys de 17 països, i entre els quals no hi són ni l'actual campió del món júnior; el local Noè Font –ja té 17 anys i competeix en el circuit professional absolut– ni el rosinc Iñaki Gainza. El britànic Tom Bridges, campió del món en totes les categories inferiors, és el gran favorit per adjudicar-se el títol en la categoria masculina, mentre que en la femenina Gal·la Heras, Clàudia León i Nina Font són les candidates a lluitar pel títol.

Estil lliure

La competició es fa en la modalitat freestyle i els participants van fent eliminatòries en rondes de 7 minuts durant les quals han de mostrar tot el seu repertori de maniobres, trucs i salts. Cada eliminatòria es puntua d'acord amb els criteris d'avaluació de la PKRA Freestyle i va a càrrec de cinc jutges oficials PKRA que treballen en la gira mundial. En el Virgin Kitesurf World Championships (VKWC), que substitueix el Professional Kiteboard Riders Association (PKRA) World Tour des d'aquest 2015, hi ha les disciplines d'onades (waves), eslàlom i estil lliure (freestyle). Aquesta darrera es considera la reina per la gran quantitat d'espots (platges) on es pot practicar, la proximitat amb què es desenvolupen les proves i la plasticitat dels seus moviments.  La prova comptarà amb la participació de professionals com ara la campiona del món Gisela Pulido, que oferiran classes pràctiques i teòriques als participants que vagin quedant eliminats perquè puguin millorar el seu nivell. I cada tarda hi haurà una sessió de vídeo conjunta de tots els competidors i equips.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)