Més esport

Un inici amb bon vent i un nivell molt alt

Surf d'estel. El mundial júnior de Sant Pere Pescador va començar amb les primeres eliminatòries en les quatre categories

El bon vent i l'alt nivell dels participants van marcar el primer dia de competició de la tercera edició del campionat del món de surf d'estel júnior que es disputa fins al 2 de juliol a la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador. Durant gairebé cinc hores de manera ininterrompuda es van poder disputar un total de divuit eliminatòries, i la majoria dels participants catalans i espanyols van seguir endavant en la prova. El vent tèrmic que va bufar amb ratxes superiors als 15 nusos va permetre que els competidors mostressin la seva qualitat en la modalitat freestyle en què es disputa el mundial. Respecte a les anteriors edicions, es va poder veure unes maniobres de gran qualitat tractant-se d'uns competidors tan joves.

En aquesta tercera edició hi ha tres categories masculines –menys de 13 anys, de 13 a 15 anys, i de 15 a 16 anys–; i una de femenina, ja que no hi ha el mínim de cinc inscrites en cada una i no es pot subdividir. Entre els 47 participants de disset països
diferents, destaca la presència de la campiona del món del 2014, Claudia León; Nina Font i Gal·la Heras, que són les favorites per guanyar el títol femení. En la categoria masculina, el gran favorit per a la victòria és el britànic Tom Bridge, que des que es va començar a disputar el campionat mundial júnior, l'any 2013, ha guanyat en cada una de les categories en què ha participat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)