Ciclisme

Mostres de dol en la segona etapa de la Transpyr

Ciclisme. Els primers equips de BTT que van arribar a la meta van renunciar a lluitar pel triomf. Un cop de calor, possible causa de la mort del ciclista francès

La segona etapa de la Transpyr va estar marcada per la mort en la primera jornada del ciclista francès de 36 anys que participava en la prova de BTT en companyia del seu germà. Ahir es va fer l'autòpsia al cadàver, que ha de revelar les causes de la mort, malgrat que tot indica que hauria estat per un cop de calor. El ciclista va ser trobat a 3 quilòmetres de la meta per un altre participant que va avisar l'organització. Els serveis mèdics el van traslladar a l'hospital de Campdevànol, però no es va poder fer res per salvar-li la vida. El germà del ciclista mort ja va tornar ahir a casa seva en un vol que el va portar de Barcelona a París.

Abans de la sortida es va fer un minut de silenci en senyal de condol, i durant tota la jornada tampoc no va sonar la música. Els equips de Bicis Esteve (Oriol Colomé i Diego Tamayo) i Buff Pro Team (Pau Zamora i Antonio Ortiz) van arribar junts a la meta de la Seu d'Urgell després de 115 quilòmetres de recorregut i 2.600 metre de desnivell, i no van disputar la victòria en senyal de respecte a l'esportista i la seva família. La forta calor va tornar a ser clau al llarg de la jornada i va dificultar encara més les dures ascensions a la collada Verda i a la llarga collada de Toses. Avui es disputarà l'etapa reina, amb 120 quilòmetres de recorregut entre la Seu d'Urgell i el Pont de Suert i un desnivell de 3.400 m.

En la modalitat de carretera –la Transpyr Road–, l'etapa també va ser de gran exigència. El punt culminant va ser la pujada al coll de Pradell, considerat un dels ports de muntanya més durs de Catalunya, amb rampes del 20%. La victòria va endur-se-la Israel Núñez (Massi). L'etapa d'avui per als participants de carretera tindrà un recorregut de 136 quilòmetres i 2.850 metres de desnivell positiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)