Granollers Cup
Granollers és handbol
La ciutat vallesana ha viscut uns dies de frenesí amb la Granollers Cup, el torneig més important d'handbol de base del sud d'Europa, en què han participat més de 4.200 jugadors i 347 equips de 18 països diferents
La cita promou el joc net entre els participants per mitjà de moltes altres activitats més enllà de la competició pròpiament dita
El Vallès Oriental ha bullit amb força aquesta darrera setmana. La Granollers Cup ha tornat a batre tots els rècords de participació i ha tornat a demostrar que és el torneig més important d'handbol de base de tot el sud d'Europa i un dels més prestigiosos de tot el vell continent. Durant cinc dies– des del 24 de juny i fins diumenge– s'ha pogut gaudir d'handbol en estat pur, joves talents de tot el món –fins a 18 països han estat representats pels seus equips en la Granollers Cup d'enguany– amb moltes ganes de reivindicar-se i demostrar les seves qualitats. Des dels més petits (els alevins) fins als més grans (els júniors) passant pels infantils, els cadets i els juvenils. Dels 10 als 20 anys amb una passió comuna: jugar a handbol.
Esport i tot allò que hi ha darrere. La Granollers Cup no només són hores i hores de partits, sinó que també hi ha activitats per als joves participants. “Volem que els nanos no parin de fer coses”, explica Pep Blanchart, gerent del BM Granollers i un dels grans artífexs de l'èxit de la Granollers Cup.
La competició va acabar diumenge amb la disputa de les deu finals, cinc en l'apartat masculí i cinc en l'apartat femení. El BM Granollers va aconseguir tres títols (dos per als infantils i un per a l'aleví) i va firmar quatre subcampionats. Per la seva banda, el BM La Roca també va situar quatre equips en la final i l'aleví masculí va alçar-se campió. L'Aso Rock Kings nigerià, l'Skanela i el Ystad suec, una selecció de Lió, el San Sebastián de los Reyes i el Sant Vicenç també van inscriure el seu nom en la casella de guanyadors. “Qui guanya o qui perd és el menys important. Volem que tot succeeixi amb fair play i que els equips tornin a casa contents”, explica Blanchart, que assegura que el comportament dels equips ha estat exemplar.
A Granollers, i per extensió al Vallès Occidental, hi fa olor d'handbol. I aquests dies encara més. Fins a 2.500 persones van anar, a les deu del vespre de diumenge, al Palau d'Esports de Granollers per presenciar l'última de les finals de la competició. Un exemple que és un senyal inequívoc que el món de l'handbol s'aboca en la Granollers Cup. Una part de culpa d'això la té la desinteressada feina dels 220 voluntaris que han tingut cura de tots els detalls. “Sense ells no seríem on som. El seu treball i el de l'organització és vital per entendre l'èxit del torneig”, considera el gerent del BM Granollers, que explica que la maquinària per a l'edició de l'any vinent ja s'ha posat en marxa. “Es treballa durant tot l'any per arribar amb garanties a una setmana trepidant”, hi afegeix Blanchart. El menjador, el marxandatge, els resultats, el web i un llarg etcètera de detalls que el gran públic no veu i que donen excel·lència al torneig. I tot això no només es veu des del Vallès Oriental. La web del torneig ha ofert retransmissions per internet de les finals. “La final masculina júnior la va jugar l'Aso Rock Kings contra el Granollers i la van veure des de Nigèria”, explica cofoi el gerent del club vallesà. La Granollers Cup no només du vida sobre el parquet. La rodalia del Palau d'Esports de Granollers s'ha convertit durant dues nits en una discoteca. “A tothom li agrada jugar partits, però la vida paral·lela que hi ha també és important”, sentencia Blanchart, que explica que també hi ha hagut activitats per als entrenadors, com ara escapades a la platja. Festa dins i fora la pista amb un element vertebrador clar: la passió per l'handbol.