Més esport

El Raidaran amplia l'àmbit geogràfic i la participació

Esports d'aventura. Més enllà de la Val d'Aran, l'únic raid internacional a Catalunya també tindrà incursions a la Vall d'Àneu, la Vall Fosca, la Vall de Boí i el Pont de Suert

La segona edició de la Rai­da­ran, l'únic raid inter­na­ci­o­nal de Cata­lu­nya, comença avui amb la superació de l'àmbit geogràfic de la Val d'Aran i per la potent i nom­brosa repre­sen­tació fran­cesa com a fets més relle­vants. La prova torna a for­mar part del cir­cuit euro­peu ARES (Adven­ture Racing Euro­pean Series) i aquest cop també tindrà incur­si­ons a la Vall d'Àneu, la Vall Fosca, la Vall de Boí i el Pont de Suert.

El vigent campió, el Die­dre, no defen­sarà el títol de l'any pas­sat, però sí que ho farà un dels seus com­po­nents, Albert Vilana, que s'ha incor­po­rat al Vall Fosca. Aquest con­junt s'ha con­ver­tit automàtica­ment en un dels prin­ci­pals favo­rits a la victòria tant per la capa­ci­tat dels seus inte­grants com pel conei­xe­ment del ter­ri­tori. Els equips de la cate­go­ria elit han d'estar for­mats per qua­tre cor­re­dors sem­pre en cursa i un d'ells, com a mínim, ha de ser obli­gatòria­ment del sexe femení. La par­ti­ci­pació cata­lana la com­ple­ten l'Aven­tura Xpe­ri­ence-SportHG, el Two­Nav Ter­res de l'Ebre, l'Indike­tes i el Rai­da­van­tura.org. Entre els equips fran­ce­sos des­taca la presència de Julien Mon­com­ble i Cli­ment Valla amb el Team FMR, ja que tenen l'experiència de ser segons amb l'X-Bio­nic, i de l'equip Absolu Raid Les Belet­tes-Team Ener­gie, for­mat ínte­gra­ment per noies. A més, par­ti­ci­pen en la prova dos con­junts holan­de­sos, un de basc, dos d'Elx, un de Múrcia i el Tran­goworld, de base gallega.

Segons Xavi Rodríguez, orga­nit­za­dor del Rai­da­ran, “l'alta mun­ta­nya mar­carà la diferència”. En aquest sen­tit, des­taca que “s'hau­ran d'afron­tar des­ni­vells posi­tius de 1.000 metres d'una sola tirada i s'arri­barà fins als 3.000 metres d'alti­tud, amb freqüents pas­sos per zones des­ha­bi­ta­des on encara hi ha neu i on només viuen vaques.” Tot i això, Rodríguez té clar que la prova “no està feta només per als equips que puguin ser forts cor­rent o anant en bici­cleta.” Aquest raid d'aven­tura, que ja ha acon­se­guit ser desig­nat com a seu del cam­pi­o­nat d'Europa de l'any que ve, des­taca per la vari­e­tat de les seves pro­ves, entre les quals s'inclo­uen, a més del trekking i del ciclisme de mun­ta­nya, el caiac, el ràfting, la via fer­rada, el bar­ran­quisme, el paddle-surf, l'esca­lada i el ràpel. Unes dis­ci­pli­nes que repar­ti­ran molts punts i que, sens dubte, “poden decan­tar la balança”. En total, es recor­re­ran uns 470 quilòmetres. A més, com és habi­tual en aquest tipus de com­pe­ti­ci­ons, l'ori­en­tació serà un ele­ment clau a tenir en compte per a tots els par­ti­ci­pants, així com l'estratègia i la gestió de la son i de l'esforç, perquè el Rai­da­ran es dis­pu­tarà sense inter­rupció des d'aquest matí fins diu­menge al mig­dia.

Aquest any també es repe­tirà la cate­go­ria d'aven­tura i com a nove­tat s'ha creat la cate­go­ria Open, apta per a tots els públics i con­sis­tent en poc més de 24 hores sense parar, ja que la sor­tida es farà dis­sabte al Pont de Suert.

CANDIDAT

L'equip de la Vall Fosca, amb Albert Vilana, és un dels grans favorits a la victòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.