Handbol

Una plata feta a Calella

Handbol platja. Hagi Touré, subcampió d'Europa amb Espanya, ha fet atletisme i karate, juga a bàsquet i handbol, té 23 germans, fa 2,05 i ha fet anuncis amb Leo Messi i Kevin Durant

Tot un personatge. Darrere de la seva medalla de plata, aconseguida fa 15 dies amb la selecció d'Espanya al campionat d'Europa a Lloret de Mar, hi ha una història ben plena de vida i esport. Hagi Touré, nascut a Barcelona, va viure a Gàmbia entre els deu i els vint anys, on ja practicava atletisme –salt de llargada– i karate. Fa set anys va tornar a Pineda, on va viure la seva infància, i aviat va esclatar una de les seves principals inquietuds, l'esport.

L'handbol platja va ser una de les primeres experiències esportives. I la que a la llarga li ha donat, de moment, més èxit. “Un amic que jugava amb mi a bàsquet i handbol em va dir que necessitaven a l'equip d'handbol platja de Calella algú que defensés. Jo no sabia el que era, però vaig apuntar-m'hi”, recorda Touré, un dels 24 germans que té la seva nombrosa família.

Hagi va començar en un torneig d'estiu per a turistes, sobretot alemanys. “Em va agradar l'ambient, la música, l'espectacle... El primer any vaig millorar i el segon vaig dedicar-me a veure vídeos de jugadors brasilers, a estudiar els moviments”, explica l'ambiciós jugador internacional, que el 2012 va guanyar el campionat de Catalunya a Castelldefels amb el seu club, el Calella Alkopops, i el campionat d'Espanya, en què va ser nomenat millor defensa.

19 internacionalitats

La selecció es va fixar en ell ja el 2013. L'any següent va obtenir la nacionalitat espanyola i va disputar nou partits al mundial del Brasil, en què Espanya va ser cinquena. Enguany, després de 10 partits, va arribar la plata a l'europeu. “Ha estat molt important per a mi com a esportista i fent història amb el nostre millor resultat. L'or no va poder ser, però els shoot out [penals] són una loteria”, explica l'internacional, el més alt del torneig, sobre la derrota a la final contra Croàcia.

Canvi de pilota a l'hivern

Però Hagi Touré no podia estar aturat als hiverns del Maresme. Aprofitant els seus 2,05 d'alçada va agafar ràpidament la pilota de bàsquet. De fet, ha combinat els dos esports els darrers sis anys. Va jugar primer tres temporades a la UE Pineda i tres més a l'Arenys, a copa Catalunya. “Al mundial i a l'europeu la gent al·lucinava quan els deia que jugava a bàsquet. En l'esport, en general, si vols i hi poses ganes aprens ràpid”, diu el jugador de religió musulmana, que ha tingut alguna proposta de Qatar.

No obstant, les il·lusions de futur de Touré estan posades en l'handbol de pista. S'està provant des de l'any passat a la UE Handbol Calella i d'altres clubs. I té força esperances. “M'agradaria jugar en una ciutat gran, a Barcelona o Màlaga per exemple. M'agradaria dedicar-m'hi, però necessito millorar les meves cames”, reconeix aquest sostre de l'handbol platja estatal.

Amb Messi i Durant

La polivalència de Hagi no s'acaba a la sorra o al parquet. Ha fet anuncis del joc EA Sports FIFA 2014 i per a una coneguda marca esportiva compartint pantalla, ni més ni menys, que amb Leo Messi i Kevin Durant. “També he fet anuncis de Pepsi i venent mòbils. Aquesta tarda vaig a un càsting”, diu. Hagi Touré, tot un fenomen.

HANDBOL

Té un bon físic i té facilitat per a l'esport col·lectiu. Potser per jugar en pista li falta força
Dani Romero
ENTRENADOR HANDBOL cALELLA

BÀSQUET

Li encanta el bàsquet i té una envergadura privilegiada. Intimida i reboteja
Miki Segura
cOORDINADOR DE L'ARENYS

HANDBOL PLATJA

Té unes qualitats físiques úniques. És molt disciplinat i té moltes ganes de millorar i aprendre
Albert Ichart
ENTRENADOR DEL CHP CALELLA

LONDRES

Va estar a Londres l'hivern passat jugant a handbol i a bàsquet amb els Leicester Warriors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)