Ciclisme

Ciclisme

La Tondo fa 5 anys

La Marxa 100x100 Tondo, prevista pel 20 de setembre, obre avui les inscripcions

Es mantenen els de 68 i 116 km

“La inscripcióserà més econòmica. Qui vulgui mallot el podrà comprar”, va dir ahir Carles Torrent

Xavi Tondo va morir als 32 anys el maig del 2011 en un desafortunat accident domèstic a Sierra Nevada, on feia una concentració en altitud. Quatre mesos després, al setembre, els seus amics van organitzar la Marxa Cicloturista 100x100 Tondo, que aquest 20 de setembre arriba a la seva cinquena edició consolidada en el calendari com la darrera prova multitudinària del ciclisme de carretera de la temporada al país. La prova manté el format inicial, amb recorreguts de 68 i 116 quilòmetres amb sortida a Sant Joan les Fonts i arribada a Vallter 2.000, en el cas de la volta llarga, i que s'inspiren en els escenaris pels quals el ciclista nascut a Valls i establert a la Garrotxa acostumava a entrenar. De fet, la baixada des de Sant Joan les Fonts fins a Banyoles no deixa de ser un escalfament, i la tornada per la carretera de Mieres, un escenari ideal per a les sèries curtes. En l'ascensió a l'estació d'esquí, per Capsacosta, el ciclista del Movistar hi feia els seus tests previs a les competicions importants.

Preu reduït

“Aquest any la inscripció serà més econòmica perquè no hi haurà regal, només samarreta. I el que vulgui mallot el podrà comprar. Més que res, pel context econòmic i perquè, així, la gent no ha d'anar pagant inscripcions tan cares”, explicava ahir el seleccionador català de ciclisme, Carles Torrent, un dels impulsors de la prova i íntim amic del desaparegut ciclista, precisament des de Valls, on prepara l'estatal júnior del mes que ve en una concentració de la Federació Catalana de Ciclisme. La Tondo, els beneficis de la qual són per a la formació de ciclistes en les categories de base, s'havia distingit per oferir obsequis molt útils per als cicloturistes, més enllà dels típics productes de marxandatge o la bossa de la prova amb obsequis dels col·laboradors, com el parafang de l'edició del 2014. Una altra característica de la marxa és la presència de multitud de personalitats de tots els àmbits del ciclisme que fan la prova, consolidada pel que fa a participació amb més d'un miler de ciclistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)