Atletisme

López caça el títol a Pequín

20 km marxa. El murcià culmina amb èxit la remuntada, supera el xinès Zhen Wang, líder de la prova des del quilòmetre 13, i emula el català Valentí Massana 22 anys després

El murcià Miguel Ángel López es va refermar com el valor més fiable de l'atletisme estatal amb la consecució del títol mundial de 20 km marxa, 22 anys després que ja va aconseguir aquesta gesta l'atleta de Viladecans Valentí Massana, campió a Stuttgart 93. L'escola murciana de marxa, fixada a Cieza a les ordres de José Antonio Carrillo, ha agafat el relleu de la catalana, que ha perdut pistonada en els últims temps i intenta reflotar des que el mateix Massana es va convertir el 2013 en el responsable de l'especialitat, dins el comitè tècnic de la federació.

López, campió europeu i bronze en el mundial de Moscou, ja havia manifestat que d'entrada només es conformava en l'or. “En l'últim quilòmetre m'hi he deixat la vida i en el moment d'entrar a l'estadi ha estat impressionant”, va manifestar l'atleta murcià, de 27 anys i que va rebaixar la seva marca personal en 7 segons (1h19:14).

López, un prodigi de tècnica i amb gran capacitat per llegir les curses, va culminar amb èxit la cerca i captura del xinès Zhen Wang, que va marxar destacat des del quilòmetre 13. Sense els marxadors russos, absents per l'escabetxada dels positius per dopatge, la prova es va convertir en un duel entre els especialistes asiàtics i els llatins. Al quilòmetre 15, el murcià va fer una forta estrebada i va deixar enrere el xinès Zelin Cai, amb problemes estomacals, i l'equatorià Andrés Chocho, que acabaria sent desqualificat. Abans ja havia quedat fora de combat el plusmarquista mundial (1h16:36), el japonès Yusuke Suzuki. En el quilòmetre 17 López ja havia atrapat Wang, advertit amb un parell d'avisos i que no va poder respondre a un segon atac del marxador espanyol, que va arribar a la meta amb 15 segons de diferència. Va completar el podi el canadenc Benjamin Thorne (1h19:57). “La tàctica ha estat resistir, resistir i arribar fort al final”, va sentenciar el marxador de Cieza, que havia preparat el mundial a consciència en l'alçària de Font-romeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)