Més esport

Ja són set classificats per a Rio

Poliesportiu. La representació catalana ha augmentat aquest estiu en l'europeu d'hípica i en els mundials de vela en classe Nacra 17 i natació

El somni de Rio, a 342 dies, és ja pràcticament una realitat per a set esportistes catalans, que han aconseguit plaça per Espanya, tot i que no tenen encara la participació assegurada. L'estiu ha estat profitós, ja que fa pocs dies Beatriz Ferrer Salat, amb Delgado; i Morgan Barbançon, amb Painted Black, van aconseguir plaça per als Jocs Olímpics amb el quart lloc per equips en l'europeu d'hípica, disputat fa quinze dies a la localitat alemanya d'Aachen.

Albert Puig (CN Terrassa), una setmana abans, donava també una plaça per als Jocs amb la novena posició al relleu de 4x200 lliure en el mundial de natació de Kazan. Si la federació espanyola el selecciona seran els primers Jocs per a aquest nedador de 21 anys. Al juliol, la parella formada per l'expert Iker Martínez i la gironina Marina López van donar una altre alegria en el mundial d'Aarhus (Dinamarca) de la nova classe olímpica Nacra 17. La desena posició de la noia de l'Estartit va classificar amb el seu catamarà Espanya per a Rio.

També en vela, els joves barcelonins Jordi Xammar i Joan Herp van fer un pas de gegant en el mundial de Santander de 470, el setembre del 2014. La setena posició d'aquesta impactant parella de 22 anys els apropa, i molt, a Rio. Herp i Xammar, del CN Garraf, són cinquens en el rànquing mundial. Espanya només tindrà una plaça en 470 i només els canaris Barreiro i Curbelo els la poden arrabassar.

També fa un any la tarragonina Sonia Franquet va obtenir bitllet per als Jocs. La seva sisena posició en el mundial de Granada de tir olímpic, a pistola d'aire 10 metres, li va donar la classificació. Franquet, que va ser novena a Pequín 2008 i 22a a Londres 2012, també participarà a Rio en 25 m.

En bàsquet, en principi, Rudy Fernández, Pau Gasol, Guillem Vives i Pau Ribas –els dos darrers debutants– afronten en l'Eurobàsquet de França i Alemanya del 5 al 20 de setembre un caixa o faixa. Espanya ha de ser finalista per ser als Jocs al Brasil. Quedant, però, entre els set primers, Espanya tindrà la segona i darrera bala del preolímpic, al juny. En cas de classificar-se, la presència a Rio d'altres catalans, com Marc Gasol, Ricky Rubio i Juan Carlos Navarro seria del tot segura, en cas de no tenir cap lesió.

També el 7 de setembre Natalia García perseguirà el somni olímpic en el mundial de gimnàstica rítmica, a Stuttgart, mentre que en el de lluita, a Las Vegas, Taimuraz Friev (86 quilos) i Héctor Rodríguez (97) intentaran ser entre els cinc primers. Albert Hermosos ho intentarà en l'europeu d'Escòcia, del 10 al 13 de setembre, al concurs complet d'hípica.

GIMNÀSTICA RÍTMICA

1
gimnasta,
Natalia García, competirà amb Espanya en sènior individual en el mundial de Stuttgart.

BÀSQUET

4
jugadors
catalans de la selecció espanyola (Vives, Gasol, Fernández i Ribas), per la final de l'europeu.

L'equip d'hoquei sobre herba, amb 12 catalans, també amb el bitllet assegurat

En la recta final d'agost, un total de 32 esportistes catalans també s'estan jugant les possibilitats de ser a Rio l'any que ve. En l'europeu d'hoquei sobre herba, a Londres, les seleccions espanyoles masculina i femenina tenen 21 catalans. Quico Cortés, Jordi Carrera, Salva Piera, Manel Terraza (lesionat), Marc Sallés, Sergi Enrique, Pau Quemada, Vicenç Ruiz, Miquel Delàs, Àlex Casasayas, Xavi Lleonart i Roc Oliva ja han aconseguit una plaça per als Jocs gràcies a la derrota d'Irlanda davant Holanda. En femení ho tenen a prop les noies d'Adrian Lock. Xanal Giné, Gloria Comerma, Júlia Pons, Berta Bonastre, Georgina Oliva, Cristina Guinea, Carola Salvatella, Carlota Petchamé i Maria Tost són les nou catalanes.

En atletisme, en el mundial de Pequín han cercat mínimes Adel Mechaal, Ilias Fifa, Esther Guerrero, Laura Redondo, Raquel González i Lois Martínez. Jesús Ángel García Bragado ho intentava aquesta matinada. Diumenge al llac d'Aiguebelette (França), els catalans Marc i Pau Franquet, Àlex Sigurbjörnsson, Pau Vela i Anna Boada –han estat fins dimarts entrenant-se a Banyoles– cercaran el somni olímpic en el mundial de rem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)