Tennis

Fognini s'hi acarnissa

Tennis. L'italià derrota Nadal per tercer cop aquest any i allarga la crisi de joc del mallorquí, que no guanyarà cap Grand Slam per primer cop en deu anys. Federer segueix endavant

Fabio Fognini va estroncar una ratxa de deu anys consecutius de Rafa Nadal guanyant, com a mínim, un dels quatre Grand Slams del calendari. El jugador mallorquí va ensopegar contra l'italià per tercer cop aquesta temporada, ara en el partit de la tercera eliminatòria de l'obert dels Estats Units (2-6, 4-6, 6-4 i 6-3). Fognini va posar el dit a la nafra i va allargar la crisi de joc de Nadal. No en va fer prou d'eliminar-lo, sinó que encara s'hi va acarnissar remuntant dos sets en contra al jugador mallorquí, que ara veu com perilla la seva classificació per al Masters de Londres.

El matx es va allargar gairebé quatre hores, però finalment Fognini va poder sentenciar la seva tercera victòria contra Nadal aquest any, després de derrotar-lo també a Rio de Janeiro i en el Godó. El mallorquí es va endur els dos primers sets, però en el tercer es va mostrar molt inconsistent en el seu servei i va cedir. En el quart, tot i disposar d'una pilota de trencament per posar-se 2-0, Fognini es va refer i va aconseguir dos trencaments, en el quart joc (2-2) i en el vuitè (3-5) per igualar el partit després de tres hores. Amb empat a un, en el set definitiu, Nadal va deixar escapar un 40-15. L'italià va aixecar el joc i va aconseguir un nou trencament, tot i que Nadal el va recuperar en el següent. Cap dels dos va defensar el seu servei en els quatre jocs següents. Fognini aconseguia un tercer trencament en el novè i en el 5-4 aprofitava la primera pilota de partit (40-30) per sentenciar l'eliminatòria.

També es va acomiadar el valencià David Ferrer, setè favorit, que va perdre contra el francès Jeremy Chardy (7-6, 4-6, 6-3 i 6-1). En el quadre femení, la nord-americana Serena Williams, primera favorita, va haver de remuntar un set contra la seva compatriota Bethanie Mattek-Sands (3-6, 7-5 i 6-0).

Ja en la jornada d'ahir, Roger Federer es va classificar còmodament per als vuitens de final en derrotar l'alemany Philipp Kohlschreiber en tres sets (6-3, 6-4 i 6-4). En el proper partit, el suís, que és el segon cap de sèrie, s'enfrontarà amb el nord-americà John Isner (13), que va superar l'eliminatòria per la retirada del seu rival, el txec Jiri Vesely. Un altre txec, Tomas Berdych, també jugarà els vuitens de final en derrotar l'espanyol Guillermo García-López (6-7, 7-6, 6-3 i 6-3). En el quadre de dobles, Marcel Granollers i Marc López va superar la segona eliminatòria i es van plantar en els vuitens de final gràcies a la victòria contra el francès Lucas Pouille i l'ucraïnès Serguei Stakhovski (6-4, 4-6 i 6-2).

7-5, 2-6 i 6-1
He guanyat el partit, però estic disgustada amb el meu joc, i sóc conscient que haig de millorar
Serena Williams
He lluitat fins a l'últim punt amb una bona actitud, però no n'hi ha hagut prou per guanyar-lo
Rafa Nadal
No es pot dir que el partit l'hagi perdut jo. És un partit que Fognini ha guanyat, i ho accepto. No estic content que ell hagi jugat millor que jo