Ciclisme

Casas, a dues dècimes del bronze

Ciclisme. La ciclista de Vila-seca, amb la vitoriana Calvo, va quedar quarta en la prova de velocitat per equips del campionat d'Europa de pista de Grenchen (Suïssa)

La ciclista de Vila-seca Helena Casas, fent parella amb la basca Tania Calvo, va estar ben a punt d'assolir la medalla de bronze en la prova de velocitat per equips del campionat d'Europa de pista de Grenchen (Suïssa).

Casas i Calvo es van disputar el metall en la final de consolació contra Holanda. En la prèvia, el seleccionador, Salvador Melià, havia advertit de la importància d'agafar avantatge en la primera volta que protagonitzava Calvo i que Casas la pogués mantenir en la segona. Calvo (18.945) va superar la seva rival holandesa Laurine vaan Riessen (19.126), però la catalana no va poder mantenir el mínim avantatge en completar la seva volta amb 14.357 –Elis Ligtlee, 13.965–. Al final, la parella bascocatalana va obtenir un temps total de 33.302 i les holandeses, que es van penjar el bronze, 33.091. Rússia va guanyar l'or i Alemanya va ser segona.

Casas i Calvo s'havien classificat per a la final B en la jornada matinal amb el quart millor registre 33.087, a només una dècima d'Holanda (32.995). Avui, el tàndem haurà d'afrontar la disputa integra del programa de velocitat.