Ciclisme

Argelaguer presenta candidatura a Amer

Ciclisme. El bagenc va guanyar el tercer Open Tàctic i, amb un segon lloc al primer, augmenta les possibilitats

El triomf a la classificació general de l'Open Tàctic de BTT se'l disputaran Sergi Oller (Orko Team) i Roger Argelaguer (Scott) que, amb el seu triomf ahir a Amer en la tercera de les cinc proves del calendari, va presentar candidatura perquè en la cita inaugural de Porqueres va ser segon, darrere Oller. Sense Umbert Almenara, campió l'any passat i vencedor en la segona cursa a Mont-ras però que ja se n'ha perdut dues –puntuen els quatre millors resultats–, la cita de diumenge a Serinyà aclarirà la situació del campionat, que s'acaba el dia 29 a Banyoles.

El Club Ciclista Amer va ser l'organitzador d'una prova els circuits de la qual van agradar molt als participants, entre els quals van destacar 130 nens i nenes en les proves de promoció. Christian Collados va ser segon i millor màster 30, ahir, en la volta llarga, de 30 quilòmetres, i el tercer i millor de la categoria sub-23 va ser Jordi Quintanas. En la cursa de 20 quilòmetres Jaume Estañol va ser-ne el vencedor i Pere Batllori i Jalil Nazar, segon i tercer. Nazar va guanyar en la categoria cadet i Mar Soler va ser la més ràpida en la categoria femenina, seguida de Júlia Ribas i Sílvia Roura. En la cursa infantil, amb 10 quilòmetres, Gerard Bofill va obtenir el triomf i Alex Luis i Bernat Isach van completar el podi masculí. Berta Orozco, Ivette Espinar i Lídia Fuentes van formar el podi femení.

Jofre Cullell és segon a Elorrio

L'endemà d'aconseguir el seu primer triomf en la categoria júnior de la copa estatal de ciclocròs a Ametzaga, Jofre Cullell (Megamo) va ser segon en la quarta cita del calendari, la 40a edició de l'Elorrioko Udala Saria Ziklokrossa. El corredor de Santa Coloma de Farners va acabar a 17 segons d'Iván Feijoo (Academia Postal) que, amb la seva segona victòria en quatre curses, va prendre el primer lloc en la classificació general al basc Jokin Alberdi (MMR), segon dissabte i tercer ahir després de l'atac del Megamo en la darrera volta i amb el vencedor ja sentenciat. Cullell, que es disputarà tant la copa com el campionat estatal amb el gallec i el basc és ara tercer a la general.