Tennis

Final de grans mestres

Tennis. Copa Masters. Djokovic va exercir de número u contra Nadal sense parpellejar i avui buscarà el seu cinquè títol contra l'hexacampió Federer, infinitament superior a Wawrinka

El serbi Novak Djokovic (1) lluitarà avui contra el suís Roger Federer (3) en la final de la copa Masters a l'O2 de Londres per arrodonir el seu colossal 2015 (21 h). El número u buscarà el seu quart títol consecutiu i el cinquè global, mentre que el geni de Basilea es vol convertir en heptacampió, que aviat és dit. Nole va dominar sense despentinar-se Rafa Nadal (5) per un doble 6-3 en una hora i 19 minuts en un exercici de superioritat amb el servei abassegador en què va vorejar el noranta per cent d'efectivitat amb el primer (25/28) i en què no va encaixar cap trencament. El serial entre tots dos queda empatat: 23-23. El poder d'intimidació a la xarxa de Federer, per la seva banda, va desfer les il·lusions del perillós Wawrinka (4) per 7-5 i 6-3 en una hora i 10 minuts. La història entre els finalistes Djokovic i Federer es remunta a 43 duels –22-21 per al balcànic–, sis aquest any (3-3), el darrer aquesta setmana en la prèvia, amb triomf de l'helvètic per 7-5 i 6-2. La final, un regal, és la mateixa que el 2014 no es va disputar per una inoportuna lesió del suís.

Djokovic va arrencar a tota màquina i en onze minuts ja tenia mig set a la butxaca. Inspirat amb el seu revés de capçalera a dues mans i fent la sensació que ni tan sols s'hi esforçava gaire, va trencar en blanc en el segon joc i va segellar en el posterior un 3-0 immaculat amb quatre cops guanyadors i sense errors. El manacorí es va assentar una mica més i va aturar la sagnia guanyant els seus tres serveis posteriors, però va seguir corrent en excés infructuosament. El serbi, sobri, dominava el centre obrint bons angles i el resultat de tot plegat va ser el 6-3 en 34 minuts, amb 14 cops guanyadors per només 5 del balear. Nole va ser superior en tot, amb 4 aces –cap de Nadal– que van compensar una doble falta. El número u va guanyar 16/19 punts amb el seu primer servei. El balear va evidenciar flaqueses greus en les restades: 3/19 sobre el primer servei.

Nadal va salvar pilota de break en el primer joc del segon set i va tancar el puny, conscient que el partit se li podia esmunyir. I així va ser. Amb 2-2, una volea baixa estavellada pel manacorí a la xarxa va permetre al serbi disposar amb 15-40 de dues oportunitats de trencament. En la segona, es va erigir en guanyador d'un gran intercanvi (3-2). Va ser el principi del final. A contracor, el manacorí va signar la rendició amb una altra pèrdua de servei en el novè joc després d'una mostra de genialitat de Nole que no li devia fer cap gràcia: dos globus estratosfèrics.

Els precedents deixaven clar qui era el favorit, amb un 17-3 per a Federer. A més, els tres triomfs de Wawrinka s'havien produït en terra. Sigui com vulgui, l'inici va ser meteòric. Dos jocs en blanc al servei, un per a cadascun, en tres minuts. La igualtat va persistir (2-2) i Wawrinka va trencar en el cinquè joc, tot just en la primera pilota (2-3) després d'una acció afortunada en què la pilota es va enverinar després de tocar la veta blanca. L'aspirant va guanyar el seu servei (2-4). Federer estava tocat, però va reaccionar amb un break, també en la primera pilota, en el vuitè joc (4-4), i es va posar al davant (5-4). El de Lausana va reaccionar (5-5) i el de Basilea va respondre amb dos jocs consecutius (7-5). Dues dretes cargolades van desencallar el set amb un nou trencament (2/2). El de Lausana sumava 13/13 punts amb el seu primer servei abans d'aquest fatídic joc i va passar al 13/16. El nou break en el segon joc del segon set ja va ser preocupant per al descentrat Wawrinka (2-0), que va malbaratar la pilota de trencament en el tercer i ja no va tornar.

ELS BRYAN CAUEN ELIMINATS

L'indi Rohan Bopanna i el romanès Florin Mergea (8) jugaran avui la final de dobles contra l'holandès Jean Julien Roger i el romanès Horia Tecau. Bopanna i Mergea van donar la sorpresa contra el brasiler Marcelo Melo –número u del rànquing– i el croat Ivan Dodig (3) i els van fer fora per 6-4 i 6-2. Bopanna va ser finalista el 2012 fent parella amb el seu compatriota Mahesh Bhupathi i van perdre la final contra els catalans Marcel Granollers i Marc López. Roger i Tecau, per la seva banda, van fer fora els favorits, els germans nord-americans Bob i Mike Bryan (1) –tricampions (2003, 2004 i 2014)– per 6-4 i 6-4.
Ara mateix, Novak és gairebé invencible i és millor que jo en tots els àmbits. L'únic que puc fer és felicitar-lo
Rafa Nadal
Prefereixo jugar contra un suís [fent broma]. Serà una final bonica sigui qui sigui el rival i espero seguir jugant bé
Novak Djokovic
He fet una gran actuació des de l'inici del partit. He tret els meus millors cops quan més els he necessitat. He estat agressiu i he manat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)