Tennis

Robredo, a punt

Tennis. Va acabar el curs abans d'hora per una lesió i és el primer cap de sèrie del 102è campionat d'Espanya

L'olotí Tommy Robredo (42è de l'ATP) reapareixerà aquesta setmana després de recuperar-se de la lesió a la planta del peu esquerre en la 102a edició del campionat d'Espanya que es disputa a la Ciutat del Tennis Sant Joan Despí sobre pista dura i en el qual és el primer favorit del quadre. El català va ser campió el 2002 a Múrcia contra Fernando Verdasco i va ser finalista el 2001 a Ciutadella (Menorca) contra Àlex Corretja. El torneig li servirà de recta final de preparació per afrontar la temporada que començarà a Sydney i continuarà a Melbourne en l'obert d'Austràlia. Robredo, que ahir i avui participava en una exhibició a Caen (França) amb Jo-Wilfried Tsonga, Benoit Paire i Paul-Henri Mathieu, no havia disputat cap torneig des de l'octubre a Xangai. Va prescindir del Masters 1000 de París-Bercy per iniciar amb més temps el període de recuperació després d'un segon semestre marcat per les molèsties. La lesió el va condicionar en el Godó i li va impedir jugar a Madrid i Roma.

La prèvia de l'estatal va arrencar ahir i la final es disputarà diumenge. El segon cap de sèrie és el rapitenc Albert Montañés. Els altres catalans que figuren entre els caps de sèrie són Oriol Roca (5), Jordi Samper (6) i Gerard Granollers (7). El jove de Roses Eduard Güell ha rebut una invitació. El vigent campió és el madrileny Dani Muñoz, que recentment va entrar en el top100. Els quatre primers caps de sèrie estan exempts en la primera eliminatòria i debutaran en vuitens. Robredo jugarà contra el vencedor del duel entre el prometedor mallorquí Jaume Munar i Pablo Vivero. El darrer títol català el va obtenir el rapitenc Albert Montañés l'any 2011, que va superar en la final el també català Pere Riba, que no s'ha inscrit. Tampoc no hi seran el mataroní Albert Ramos i el barceloní Marcel Granollers, els altres dos top 100 catalans.

Badosa i Pous, entre les favorites

En el quadre femení d ela 88a edició de l'estatal, hi figura la tennista de Begur Paula Badosa, subcampiona el 2014 contra Lara Arruabarrena i que avui debuta davant de l'olotina Júlia Payola. El darrer títol català el va obtenir la granollerina Laura Pous el 2013 a Lleida contra Anabel Medina. Pous, campiona també el 2004 i el 2010, és la quarta cap de sèrie. La primera és la veterana Lourdes Domínguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)