Ciclisme

Purito, ben flanquejat

El català, que repetirà un calendari similar al del 2015 amb Ardenes, Tour i Vuelta de punts àlgids, és un dels puntals d'un Katuixa que es planteja mantenir el llistó del curs passat, en què va ser el segon millor equip del món

Només cinc punts van evitar que el Katuixa es coronés millor equip del món del 2016. El Movistar els va arrabassar la distinció. El conjunt que lidera Joaquim Rodríguez s'ha proposat rescabalar-se i escalar fins al capdamunt, segons van assegurar des de Calp (Marina Alta), on diumenge van acabar la primera concentració de la temporada. “Ens van faltar pocs punts per ser el número u del món, això ens motiva per lluitar per més”, va manifestar el mànager general i exciclista Viacheslav Ekimov en la presentació. “Sabem que encara ho podem fer millor el 2016, en particular si millorem les nostres habilitats en les contrarellotges per equips. Tornarem a ser ambiciosos en les generals de les grans voltes, amb corredors com Rodríguez”, hi va afegir.

El conjunt rus, amb la voluntat de mantenir el llistó de 40 victòries i 103 podis, manté bona part del bloc de la temporada passada i s'ha reforçat amb corredors contrastats com el belga Jurgen van den Broeck, tercer i quart en els Tour 2010 i 2012, respectivament; i l'estonià Rein Taaramae, tercer a Catalunya fa cinc anys, a més d'altres distincions. En total 28 corredors –entre els quals, el també català Alberto Losada– de dotze nacionalitats.

“Van den Broeck i Taaramae són ciclistes complets i amb experiència que roden bé a la muntanya i en cronos i poden ajudar el Joaquim en les grans voltes”, va explicar el tècnic català Xavi Florencio, que afronta la tercera temporada a l'equip, conscient que “els resultats seran difícils de superar”, encara que es queda amb “les bones sensacions” que s'han transmès en les dues setmanes d'entrenament.

Més enllà de Rodríguez, les expectatives dels russos es centren en Alexander Kristoff, el ciclista amb més victòries del pilot el 2015 (20), a més de pujar onze vegades al podi. El noruec provarà de repetir victòries en clàssiques del World Tour –el 2015 va vèncer el Tour de Flandes i l'any anterior, la Milà-San Remo– i buscar etapes en grans voltes –n'ha guanyat dues al Tour–. A més, confien en Simon Spilak, vencedor del darrer Tour de Suïssa, a més de podis a Romandia i a la París-Niça; Ilnur Zakarin, vencedor a Romandia i d'una etapa al Giro, on tornarà el 2016 amb ambició, i les noves incorporacions, Van den Broeck i Taaramae.

LES REACCIONS

Van den Broeck i Taaramaese tenen experiència i poden ajudar el Joaquim en les grans voltes
Xavi Florencio
director català del katuixa
El curs 2015 va ser molt bo, serà difícil de superar. Però les sensacions a l'estada han estat bones
Xavi Florencio
director català del katuixa
Tornarem a ser ambiciosos en les generals de les grans voltes, amb ciclistes com Rodríguez
Viacheslav Ekimov
mànager general del katuixa

Florencio: “El 2015 de Purito ha estat fabulós”

Gran part dels èxits del Katuixa passaran per les cames del ciclista de Parets del Vallès. Enguany manté un calendari similar al del 2015 i correrà les clàssiques de les Ardenes (Amstel, Fletxa Valona i Liege-Bastogne-Liege), el Tour i la Vuelta, on intentarà embutxacar-se més etapes i repetir podis. Florencio reconeix que “a Purito el 2015 se'l va veure més fort que mai” i que “va firmar un curs fabulós” que hauria pogut rubricar amb una victòria final si hagués participat a Llombardia, on es plantava en un molt bon estat de forma, però va haver de renunciar per culpa d'un cop mentre s'entrenava. Purito s'estrenarà a Dubai i continuarà amb la volta a l'Algarve, la Tirrena, la Volta i el País Basc abans de les Ardenes. A part del curs amb Katuixa, també pensa en els Jocs de Rio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)