Tennis

Els favorits infal·libles

Tennis. Tant Novak Djokovic, amb 5/5, com Serena Williams, amb un ple brutal (6/6), han guanyat totes les finals que han disputat en l'obert d'Austràlia i tornen a ser els rivals a batre

És el número u amb un nou rècord de puntuació, va apallissar Rafa Nadal en la final de Doha, l'any passat va tiranitzar el circuit ATP, ha guanyat al Melbourne Park cinc vegades en cinc finals (2008, 2011, 2012, 2013 i 2015) i aspira a igualar el rècord de Roy Emerson amb sis títols. Ningú no pot posar damunt la pista arguments de més pes que els que acredita el serbi Novak Djokovic per ser proclamat favorit dels favorits en l'obert d'Austràlia que arrenca la matinada vinent al Melbourne Park. Només la calor de l'estiu austral, jugadors de la talla d'Andy Murray –finalista quatre cops sense premi– o els suïssos Roger Federer, campió quatre cops (2004, 2006, 2007, 2010) i Stan Wawrinka, vencedor el 2014 trencant el monopoli dels big four contra un Rafa Nadal mig lesionat, semblen capacitats, amb el permís precisament del balear, per arrabassar el guardó al balcànic o, si més no, per discutir la seva supremacia. Nadal, precisament, obrirà foc contra Verdasco en la reedició de la semifinal del 2009, un inici prou complicat. Djokovic té un camí teòricament més assequible que no pas Federer, que ja en el tercer partit es podria trobar el búlgar Grigor Dimitrov. El serbi, però, podria mesurar forces amb l'italià Andreas Seppi, que l'any passat va fer saltar la banca contra Federer en el tercer partit.

A més dels clàssics David Ferrer, Tomas Berdych, Kei Nishikori i Milos Raonic, que habitualment es mouen en les eliminatòries, també caldrà seguir el controvertit tennista local Nick Kyrgios, que va arribar als quarts el 2015, que acaba de guanyar la copa Hopman i que sembla que ha aparcat les polèmiques per dedicar-se a jugar a tennis. El seu rival en el tercer partit podria ser Tomas Berdych, semifinalista en les dues últimes edicions.

Els catalans

Tommy Robredo, que el 2007 va arribar als quarts de final, tindrà un debut assequible contra el tunisià Malek Jaziri, i Marcel Granollers també té força possibilitats contra l'australià Matthew Ebden. A Albert Ramos, certament, li ha tocat ballar amb la més lletja, el jove croat Borna Coric (40è de l'ATP). Ramos va donar la gran alegria catalana del curs passat derrotant Roger Federer a Xangai.

Rod Laver Arena.01 h
Luksika Kumkhum - (6) Petra Kvitova
(1) Serena Williams - Camila Giorgi
(1) Novak Djokovic - Hyeon Chung
Rod Laver Arena. 09 h
(3) Roger Federer - Nik. Basilaixvili
Pista 3. 01 h
(10) Carla Suárez - Viktorija Golubic
Pista 13. 2n torn (01 h)
Albert Ramos - Borna Coric
Hipotètics quarts homes
(1) Novak Djokovic - (7) Kei Nishikori
(3) Roger Federer - (6) Tomas Berdych
(5) Rafa Nadal - (4) Stan Wawrinka
(8) Davis Ferrer - (2) Andy Murray
Hipotètics quarts noies
(1) Serena Willimas - (5) M. Xaràpova
(4) Agn. Radwanska - (4) Petra Kvitova
(7) Angelique Kerber - (3) G. Muguruza
(8) Venus Williams - (2) Simona Halep

El retorn de Serena i la projecció de Muguruza

Malgrat els seus recents problemes físics als genolls que la mantenen sense debutar el 2016 després d'haver hagut de renunciar a jugar la copa Hopman, la nord-americana Serena Williams és també en noies la favorita. La petita de les Williams ha guanyat sis vegades el títol (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015) en sis finals disputades i busca el seu 22è títol de Grand Slam per igualar l'alemanya Steffi Graf. Una altra de les grans favorites és la catalana nascuda a Caracas Garbiñe Muguruza, que té un debut assequible contra l'estoniana Anett Kontaveit (86a) i que va per la part de baix del quadre amb la romanesa Simona Halep. Muguruza va arribar als vuitens de Melbourne tant el 2015 com el 2014. L'any passat la va eliminar Serena Williams. La pedra a la sabata de Muguruza és que es podria trobar en els vuitens amb la bielorussa Victoria Azarenka, bicampiona a Melbourne i campiona a Brisbane.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)