Tennis

Djokovic és humà

El serbi es va desmarxar amb 100 errors no forçats però es va plantar a quarts superant les incomoditats que li va plantejar Gilles Simon

El castellonenc Bautista va caure amb el cap alt contra Berdych

Efectivament, Novak Djokovic (1), el gèlid serbi dominador del tennis mundial, és humà. Els 100 errors no forçats comesos ahir a la central Rod Laver Arena en els vuitens de l'obert d'Austràlia contra el francès Gilles Simon (14) en són la prova definitiva. Això sí, el mal dia del número u probablement engrandeix el seu poder d'intimidació en el futur immediat perquè, a pesar de tot, va tornar a vèncer –6-3, 6-7 (1), 6-4, 4-6 i 6-3 – i serà complicat que torni a fallar com una escopeta de fira i que malbarati dinou pilotes de break (6/25). El joc singular de Simon, amb canvis d'altura constants, va ennuegar el serbi, que va bufar alleugerit al final del partit i es va plantar com sempre als quarts de final. Ni el revés, el seu cop gairebé infal·lible que provoca maldecaps als rivals, no li va funcionar. Desesperat, es va entestar a trencar el ritme de Simon amb deixades, però tampoc no tenia el canell gaire fi i en va fallar un bon grapat. Malgrat tot, va guanyar el partit perquè va ser superior en cops guanyadors –62 per 32– i en punts guanyats amb el segon servei –37/67–, l'arma sovint invisible dels grans. El rival de Nole en els quarts serà el japonès Kei Nishikori (7). A l'ombra dels big four, l'asiàtic arriba al tram final del quadre amb un full de serveis immaculat. Va cedir només un set i ha guanyat tots els seus partits sense desgast superflu. El cara a cara entre Djokovic i Nishikori explica que fins ara l'asiàtic ha estat capaç de vèncer dos cops al balcànic –5-2– tot i que ha perdut els últims quatre enfrontaments. El japonès no va deixar empremtes contra el francès Jo-Wilfried Tsonga (9) –6-4, 6-2 i 6-4– i va consumar el triomf amb 5 trencaments i només un break encaixat.

Un ace en el primer punt i la consolidació del primer break en la primera oportunitat (3-1) van espantar encara més el belga David Goffin (15) en la Rod Laver Arena davant de Roger Federer (3) en l'últim partit de la sessió nocturna. El suís es va adjudicar el primer set bufant i fent ampolles (6-2 en 21 minuts), desplegant el que Mats Wilander, exmite i actual comentarista d'Eurosport, va definir com a “tennis total”. El somni de Goffin, jugar contra el seu ídol, s'havia convertit en un malson inacabable que es va saldar amb un 6-2, 6-1 i 6-4 en una hora i 28 minuts. En els seus enèsims quarts de Grand Slam, Federer se les haurà amb el txec Tomas Berdych –15-6 per al suís–, que va tallar la trajectòria del castellonenc Roberto Bautista en un duel d'alt voltatge: 4-6, 6-4, 6-3, 1-6 i 6-3 en tres hores i 18 minuts. Tots dos van signar quatre breaks i la petita diferència final la van marcar els 66 cops guanyadors del txec per només 37 de Bautista, que ha completat un obert d'Austràlia per emmarcar. “He tutejat Berdych i m'ha faltat ben poc per derrotar-lo, però ell té el servei, que el salva en moltes situacions”, va sentenciar orgullós tot i la derrota Bautista al final del duel. El txec va fer 18 aces.

Granollers-Cuevas

En el quadre de dobles, el català Marc López i el toledà Feliciano López, parella de nova formació d'aquest curs, van claudicar contra els italians Cecchinato-Seppi quan havien tingut el partit pràcticament a la mà tant en el segon set com en el tercer, quan eren al davant amb un break de marge per 5-3. La jornada nefasta de Marc López va viure una doble sessió negativa amb l'eliminació en el doble mixt formant parella amb Arantxa Parra contra els italians Sara Errani i Fabio Fognini. Marcel Granollers, per la seva banda, va progressar fins a la tercera eliminatòria en els dobles formant parella amb l'uruguaià Pablo Cuevas. Tots dos van donar la gran sorpresa eliminant Dodig-Melo (2) per 7-6 (3), 2-6 i 6-3.

Rod Laver. Vuitens de final A partir de les 9 h
(16) Bernard Tomic - (21) Andy Murray
(15) Madison Key s - Shuai Zhang
HOMES. Vuitens de final
(1) Djokovic - (14) Simon
6-3, 6-7, 6-4, 4-6, 6-3
(3) Federer - (15) Goffin
6-2, 6-1, 6-4
(6) Berdych - (26) Bautista
4-6, 6-4, 6-3, 1-6, 6-3
(7) Nishikori - (9) Tsonga
6-4, 6-2, 6-4
DONES. Vuitens de final
(1) S. Williams - Gasparyan
6-2, 6-1
(4) Radwanska - Friedsam
6-7, 6-1, 7-5
(5) Xaràpova - (12) Bencic
7-5, 7-5
(10) Suárez - Gavrilova
0-6, 6-3, 6-2
Estic content pel triomf treballat contra un rival incòmode, però no pot ser que faci 100 errors no forçats
Novak Djokovic
El partit contra Dimitrov va ser molt dur i davant de Goffin m'he sentit molt bé. El duel contra Berdych serà dur
Roger Federer
Estic contenta perquè he lluitat i he mantingut la fe fins a l'últim punt. El partit contra Radwanska serà complicat
Carla Suárez

Triomf clar i net d'Eduard Güell

El tennista de Roses Eduard Güell va començar amb molt bon peu el quadre júnior amb un triomf davant del filipí Alberto Lim (10) per 6-4 i 6-0 en només 57 minuts. Güell va saber patir en el primer set i va ser infinitament superior en el segon, en què va tancar el partit sense complicar-se la vida. La seva eficiència amb el servei va ser clau i amb un 74 per cent de punts guanyats amb el primer i un 58 amb el segon, només va encaixar un trencament. Per contra, va apoderar-se del servei de Lim en cinc ocasions (5/9). Güell, que juga els dobles amb l'argentí Olivieri –debutaven la matinada passada–, s'enfrontarà en el segon partit a l'australià Lucas Vuradin.

Suárez remunta contra Gavrilova i el Serena-Xaràpova està servit

La canària establerta a Barcelona Carla Suárez (10) va reaccionar amb ràbia i va plantar-se als quarts eliminant la nova heroïna australiana, Daria Gavrilova, per 0-6, 6-3 i 6-2. És el cinquè cop que la deixebla de Xavi Budó i Marc Casabó es planta als quarts d'un Grand Slam i el segon a Austràlia (2009). S'enfrontarà en quarts a la polonesa Agnieszka Radwanska (4), la vencedora de la darrera copa Masters i que ahir va tenir una feinada per desempallegar-se de l'alemanya Anna-Lena Friendsam.

La sis cops campiona a Melbourne Serena Williams (1), la gran favorita, va seguir el seu camí de roses i de triomfs exageradament ràpids. Es va desfer de la russa Margarita Gasparyan per 6-2 i 6-1 en 55 minuts i ja pensa en el xoc de trens de quarts contra la russa Maria Xaràpova (5), el partit que desperta una major expectació dels que s'han jugat fins ara en el quadre femení. Xaràpova es va haver d'arromangar per derrotar per 7-5 i 7-5 la prometedora suïssa de 18 anys Belinda Bencic, la deixebla de la gran Martina Hingis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)