Tennis

Tennis

Una relació fructífera

L'extennista balear Carles Moyà va debutar amb èxit com a tècnic de Milos Raonic per ajudar-lo a millorar mentalment i en els intercanvis i rendibilitzar el seu servei fora de sèrie

El canadenc va vendre cara la derrota contra Andy Murray en les semifinals d'Austràlia

Més enllà del domini avorrit de Djokovic, les genialitats sense premi de Federer o la irascibilitat de l'etern finalista Murray, l'obert d'Austràlia ha servit perquè el canadenc Milos Raonic i el mallorquí Carles Moyà iniciessin la seva relació esportiva de manera ben fructífera. Moyà es va incorporar a l'equip tècnic a Melbourne complementant la feina de l'experimentat argentí Riccardo Piatti, exentrenador, entre altres, d'un Djokovic precoç quan tenia divuit anys, o de Richard Gasquet. El resultat ha estat òptim i el de Montenegro (25 anys i 1,96 m) va arribar per segona vegada en la seva carrera a una semifinal de Grand Slam. Va plantar cara a Andy Murray i va estar de pega quan es va lesionar en el cinquè set. En vuitens es va desfer de Stan Wawrinka. Raonic va pujar com l'escuma quan s'entrenava a Barcelona entre el 2010 i el 2013 amb Galo Blanco. Més tard, el maig passat, va ser número 4 de l'ATP en el punt més àlgid de la seva carrera. Mortificat per les lesions, però, va deixar de pertànyer al grup selecte del top 10 i va acabar el 2014 catorzè. Enguany ha arrencat amb força i ahir va saltar fins a l'onzena posició. En la cursa cap a Londres 2016, la classificació neta, és tercer, rere Djokovic i Murray. “Sé que Moyà ens aportarà la seva enorme experiència i coneixements, però al mateix temps podrem treballar a la pista. Em donarà la calma que necessito en el joc o abans dels partits importants”, assegura Raonic. El mallorquí va explicar que calia insistir en la part mental argumentant que el canadenc guanya el 90% de jocs amb el servei –va superar els 1.000 aces tant el 2012 com el 2014 i acredita serveis a més de 230 km/h– i que “no és normal que en partits importants com en les semifinals de Wimbledon del 2014 li fessin un break en el primer joc”. Quant al joc, com s'ha comprovat a Austràlia, Moyà vol que treballi el punt sense precipitació. “Milos té un potencial enorme i crec que pot fer canvis considerables per ser encara millor”, assegura el nou tècnic, que viatjarà amb el jugador durant quinze setmanes.

Moyà va ser finalista a Austràlia el 1997 contra Pete Sampras. El 1998 va guanyar el títol de Roland Garros contra Àlex Corretja i va ser finalista de la copa Masters. Va ser número 1 dues setmanes el març del 1999 i campió de la Davis. Ja retirat, va ser capità de copa Davis i va quedar tocat després del descens d'Espanya al Brasil.

La fitxa
Milos Raonic va néixer a Podgorica (Montenegro) el 27 de desembre del 1990 i als tres anys va anar a viure al Canadà. És professional des del 2008. Ha guanyat fins ara vuit títols ATP, amb un balanç de 216 triomfs i 104 derrotes (9-1 el 2016 amb un títol a Brisbane). És l'onzè de l'ATP i va ser número 4 el maig del 2015
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)