Tennis

Assaig general per al 2017

Tennis. El CT Tarragona aplega a un any i mig dels Jocs l'únic ITF de Catalunya amb quadre masculí i femení. El català Marc López i el mallorquí Jaume Munar són les grans atraccions

Set tornejos de la categoria ITF masculina i dos de la femenina figuren en el calendari internacional confirmat del primer semestre del 2016 a Catalunya. A anys llum de l'Open Banc Sabadell Trofeu Comte de Godó, un ATP 500 –el segon en premis de la seva categoria– amb un prestigi inqüestionable, els clubs catalans fan l'esforç econòmic i logístic per tenir tennis de la categoria ITF, el tercer esglaó per sota dels ATP i els tornejos Challenger, qualificació intermèdia que no ha sobreviscut a la crisi ni a Catalunya ni a l'Estat.

El torneig d'aquesta setmana al CT Tarragona –el I Obert ITF Tarragona BMW– és l'únic previst a Catalunya que reuneix les categories masculina i femenina, tots dos quadres amb 10.000 dòlars en premis cadascun. En tot l'Estat, només el de Getxo aplega també homes i dones. La proximitat dels Jocs Mediterranis, l'estiu del 2017, que s'han de disputar a les pistes de l'entitat en un format similar va ser un dels detonants de la instauració del torneig, que serveix de test però que aposta per la continuïtat. El club havia organitzar entre el 2006 i el 2010 l'obert Costa Daurada, un challenger dotat amb 50.000 dòlars i amb un pressupost d'uns 100.000 dòlars que es va deixar de fer perquè l'Ajuntament de Tarragona no va complir a temps amb les subvencions signades. El cost de dos tornejos ITF aplegats, explica el president del club, Carles Farré, suposa un terç –pels volts de 35.000 dòlars– del que costava un challenger. El darrer campió de l'obert Costa Daurada va ser Marcel Granollers i l'havien guanyat abans Dani Gimeno, Beto Martín dos cops i Paolo Lorenzi. Un challenger presenta un cartell amb diversos jugadors situats entre els 100 millors, mentre que en els ITF els millors caps de sèrie estan habitualment per damunt dels 200 primers del món. En aquest cas, es tracta dels catalans Oriol Roca (233è) i Georgina Garcia (287a).

L'aturada de l'ATP perquè aquest cap de setmana es juga la primera eliminatòria del grup mundial de la Davis, però, ha permès que Marc López –29è del món en dobles– jugui el quadre formant parella amb el prometedor mallorquí Jaume Munar, subcampió de Roland Garros júnior el 2014. López, campió de la copa Masters el 2012 amb Marcel Granollers, va trencar enguany a Doha, juntament amb Feliciano López, la sequera de títols catalans, tant individual com en dobles, en el circuit ATP. Tots dos, a més, van arribar i perdre la final de Dubai la setmana passada. També s'hi havia inscrit el segon millor júnior del planeta, l'australià Alex de Minaur, però va cancel·lar la participació.

L'any vinent la federació internacional obligarà els clubs a dotar els ITF amb un mínim de 15.000 dòlars, un increment de 5.000 dòlars respecte al mínim actual. Als tennistes que viatgen fora dels seus països, molts cops ni tan sols els surt a compte el desplaçament i l'allotjament encara que arribin a les parts finals dels quadres. La dificultat econòmica i els pocs tornejos que hi ha tant a Catalunya com a zones pròximes limiten la progressió dels tennistes que no tenen un suport econòmic familiar solvent o que han obtingut ajuts federatius.

ITF masculí. Catalunya 2016
Castelldefels
25 de gener Campió:
Gerard Granollers
Tarragona
29 de febrer
Reus
11 d'abril
Lleida
2 de maig
Valldoreix
9 de maig
Vic
16 de maig Sta. Margarida de Montbui
23 de maig
*Sabadell
setembre
*Sant Cugat
octubre
ITF femení. Catalunya 2016
Tarragona
29 de febrer
La Bisbal d'Empordà
23 de maig *Hispanofrancès
agost Tarragona, masculí i femení, i la Bisbal són tornejos debutants. *Pendents de confirmació oficial.

Els Mossos fan fora apostadors il·legals

Dimarts es va iniciar el quadre masculí i femení i, al matí, els organitzadors van detectar la presència de joves apostadors il·legals que envien amb la major rapidesa possible informació als seus còmplices perquè encertin els diferents pronòstics abans que l'àrbitre els posi en xarxa amb el seu dispositiu PDA. Seguint els preceptes de la Federació Internacional de Tennis (ITF), els dirigents del club van trucar als Mossos d'Esquadra, que els van fer fora del club. La presència d'aquests individus és habitual en els tornejos d'aquesta graduació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)