Ciclisme

La Peratallada, per a Marc Almeda

Ciclisme. El gironí de La Fàbrica Race Team trenca el domini forà en la darrera prova del campionat

Marc Almeda (La Fàbrica Race Team) va guanyar
dimecres La Peratallada, la tercera i última cita del campionat social de carretera que s'ha disputat a la localitat baixempordanesa i que, un any més,
ha estat caracteritzada pel domini de corredors estrangers. Perquè l'holandès Nick van der Meer (Zuid Holland) va guanyar la primera cursa i el francès de La Pomme Marseille Corentin Navarro, la segona –va ser sisè en aquesta tercera–, amb dos corredors estatals entre els 10 i 15 primers de la classificació, respectivament.

Almeda, que en l'última cursa del campionat social d'hivern a Vilajuïga ja va ser segon darrere Nick van der Meer i que va guanyar la general del campionat, va ser el més ràpid en l'arribada massiva amb més de 60 unitats i amb una mitjana superior als 45 km/h d'una cursa de 92 quilòmetres disputada en el tradicional circuit de 23. Oriol Colomé (Bicis Esteve) i Arnau Masferrer (La Fàbrica) van completar la presència de corredors locals en aquesta darrera cursa a Peratallada. Alphanie Midelet (CC Le Boulou) va ser la vencedora de la categoria femenina, les tres primeres de les quals també eren corredores estrangeres.

Proves a Vilablareix i Campllong

La localitat del Gironès
serà l'escenari, aquest
diumenge, de la primera cursa oficial de la temporada d'àmbit català per a les categories màster 40, 50 i 60. L'organitza el Girona Associació Ciclista i es disputa sobre un recorregut de 50 quilòmetres, en un circuit tancat de mil metres, ample i sense desnivell. D'altra banda, l'Open BMW de BTT acaba aquest diumenge amb la seva quarta i darrera cita. Disputades les proves de Sils (31 gener), Bescanó (14 febrer) i Santa Coloma de Farners (21), Campllong decidirà els vencedors de les diferents categories del campionat –els organitzadors els entregaran mallots acreditatius–. La cursa de demà passat, oberta a tots els públics, té 33 i 23 quilòmetres, segons categories.