Més esport

La vela catalana tindrà representació als Jocs de Rio

Vela. Jordi Xammar i Joan Herp, i Bàrbara Cornudella i Sara López es guanyen a s'Arenal el bitllet olímpic en l'europeu de la classe 470

La flota catalana, sorprenentment sense representació en els Jocs de Londres del 2012, va recuperar ahir el rumb olímpic –no havia faltat a la cita entre les edicions del 1968 i el 2008– amb la classificació de dues tripulacions d'una tacada per a la competició de Rio de Janeiro, totes dues en la classe 470. Després de les proves de selecció fixades per la federació espanyola, el mundial de San Isidro (Argentina) al febrer i l'europeu de s'Arenal (Mallorca), els escollits han estat Jordi Xammar (CN Garraf) i Joan Herp (RCN Barcelona), i Bàrbara Cornudella i Sara López (CN El Balís).

La classificació dels dos joves regatistes barcelonins, amb dos títols mundials en la seva etapa com a juvenils i que avui disputaran la Medal Race amb la desena posició com a punt de partida, era més o menys esperada. Més sorprenent ha estat la classificació olímpica de les dues esportistes del CN El Balís, que han hagut d'afrontar una competència molt renyida amb la tripulació balear i murciana formada per Marina Gallego i Fátima Reyes, i a última hora amb la també catalana Sílvia Mas i la balear Paula Barceló. De fet, Cornudella i López (vint-i-dosenes a s'Arenal) van quedar darrere d'aquestes dues tripulacions, quinzenes i onzenes respectivament, però a l'hora de la veritat ha decidit la seva meritòria desena posició en el mundial d'Argentina. Sara López i Bàrbara Cornudella són les primeres regatistes nascudes i formades en el planter del CN El Balís que aconsegueixen la plaça olímpica en un any especial per a l'entitat de Sant Andreu de Llavaneres per la commemoració del cinquantè aniversari.

XAMMAR I HERP

Els joves regatistes barcelonins afronten la Medal Race en desè lloc

CORNUDELLA I LÓPEZ

La desena posició en el mundial i la 22a en l'europeu han segellat la seva plaça olímpica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)