Tennis

Nadal repta Fognini

Barcelona Open Banc Sabadell. El balear va derrotar el català Montañés amb suficiència i jugarà avui els quarts contra l'italià, el seu botxí el 2015. Nishikori s'enfrontarà amb Dolgopolov

El reformulat Rafa Nadal tindrà avui l'oportunitat de venjar la seva eliminació en els vuitens del Godó 2015 contra Fabio Fognini. Els capricis del sorteig van situar el balear i el transalpí en la mateixa línia de foc i avui es creuaran en els quarts amb comptes pendents per part del manacorí i el propòsit de tornar a fer saltar la banca per part de l'imprevisible i alhora genial italià, que ha superat recentment una lesió abdominal –dos mesos– que encara el mortifica quan fa “el segon servei”. El balear domina per 6-3 el cara a cara, però va encaixar un 2-3 el 2015. Curiosament, Nadal (1), que té un balanç de 45-3 en el Godó i vuit títols, ja va tenir un déjà-vu quan va derrotar l'any passat Nico Almagro, el seu botxí el 2014. El manacorí va fer ahir els deures contra el català Albert Montañés, per 6-2 i 6-2, en 67 minuts i amb poc desgast. També va reeixir el japonès Kei Nishikori (2), i tots dos fan camí cap a la final desitjada mai vista. Es van estimbar, en canvi, els joves Alexander Zverev, contra el tunisià Malek Jaziri, i Karen Khatxanov, contra Aleksandr Dolgopolov (11). Efervescents en els setzens, es van esbravar contra jugadors experimentats en una jornada intensa en què la pluja matinal va obligar a endarrerir el primer torn.

Nadal i Montañés es van trobar per primera vegada fa catorze anys en el challenger Ciutat de Barcelona amb triomf del balear quan encara era un adolescent de 16 anys. En els tres partits posteriors del circuit ATP també va vèncer sense cedir cap set, i ahir va prolongar la dinàmica. De fet, va arrencar a tot drap finíssim amb el revés (2-0). Montañés va respondre deixant anar el braç i va signar el seu únic break en el tercer joc. Va guanyar, a més, el seu servei (2-2), disfrutant del tennis malgrat la incomoditat que representa tenir al davant un esquerrà amb una bola amb tant de pes. El trencament en el sisè joc va ser clau. Nadal, còmode amb la dreta, va signar un parcial de 5-0 – 6-4 i 1-0 del segon acte– i va enllestir amb un altre break.

Fognini (12), si fa no fa el mateix. Va esbandir el serbi Viktor Troicki (8) per 6-3 i 6-2 i presenta les seves credencials. Els seus arguments van ser irrefutables: 88% de punts amb el seu primer servei (24/27) i va salvar les quatre pilotes de break en contra que li va plantejar el balcànic.

Kei Nishikori, campió el 2014 i el 2015, va tenir més feina, tot i que va resoldre per 6-3 i 7-5, superant per primera vegada el francès Jeremy Chardy (13) en terra. Quan tenia el partit encarrilat en el segon acte per 5-4 –amb dos breaks– es va ennuegar i Chardy va consumar l'empat amb una restada paral·lela (5-5). Un simple miratge. Nishikori va serrar les dents i va enllestir. El seu rival serà l'ucraïnès aficionat a la ruleta russa –o tot o res– Aleksandr Dolgopolov, al qual ha vençut sempre (4-0). Malek Jaziri s'enfrontarà amb el francès Benoit Paire (6), que va derrotar l'especialista uruguaià Pablo Cuevas (9). Per acabar, l'alemany Philipp Kohlschreiber (10), semifinalista el 2013 i que jugarà quarts per quart cop seguit, completa els encreuaments de la part de dalt del quadre –la de Nadal– contra el rus Andrei Kuznetsov (16) després de vèncer Feliciano López (7).

PROTAGONISTES

He jugat un bon partit, força complet tota l'estona. Ara tinc un partit complicat contra Fabio. He de seguir en la mateixa línia de joc
El partit no ha estat fàcil, però estic content. Dolgopolov és un rival dur i amb bons cops. M'he de preparar bé
Kei Nishikori
Necessito un miracle per guanyar Nadal. Ell és el favorit i el moment d'ara és molt diferent al de l'any passat
Fabio Fognini
Fognini és un dels millors jugadors del món sobre terra. Té un potencial molt alt, tant de dreta com de revés
Rafa Nadal

Quatre tennistes del RCT Barcelona

Quatre dels setze jugadors que ahir van jugar els vuitens pertanyen al RCT Barcelona-1899, el club amfitrió. L'entitat barcelonina que presideix Beto Agustí és una veritable potència en el tennis mundial amb Rafa Nadal de punta de llança. Els altres tennistes que ahir van jugar la jornada són Albert Montañés, Feliciano López i l'italià Fabio Fognini –a la imatge–. En dobles segueixen vius els locals Marc López i Feliciano López, i Marcel Granollers, que fa parella amb l'uruguaià Pablo Cuevas, no és del RCT Barcelona. David Marrero i Pablo Carreño, també del club català, van quedar eliminats en la primera eliminatòria. Ahir va quedar configurada la primera semifinal, que jugaran els Bryan (2) contra Huey-Mirny. Els altres quarts els jugaran avui els López contra Murray-Soares (3) i Granollers-Cuevas, que en el primer partit van eliminar Dodig-Melo (1), contra els ultraveterans Nestor-Stepanek, que sumen 80 anys (43+37).

Premi al jugador 10 per als germans Bryan

L'Associació de Periodistes del Tennis (APT) va lliurar ahir a l'estand de Segura Viudas el premi anual al jugador 10 als bessons nord-americans Bob i Mike Bryan, un dels reclams del quadre de dobles i que atresoren 110 títols. El guardó subratlla les qualitats esportives i humanes. També serà homenatjat avui a la central Thomaz Koch, extennista brasiler que va guanyar el trofeu el 1966 –14a edició– ara fa 50 anys, en la final contra el croat Nikola Pilic. L'esquerrà va ser un dels inspiradors del look de Guillermo Vilas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)