Tennis

L'efecte Rafa Nadal

Tennis. La revifada del manacorí i l'interès pel seu duel amb Nishikori van provocar el ple absolut des de dijous fins diumenge en l'Open Banc Sabadell

Nadal va aixecar una gran expectació en el Barcelona Open Banc Sabadell, que va registrar les millors dades de públic de la seva història. Segons el president del RCT Barcelona-1899, Albert Agustí, unes 90.000 persones van passar pel recinte. Ell mateix ho va atribuir a l'“efecte Nadal”. El triomf del manacorí a Montecarlo –el novè– i la possibilitat de lluitar pel novè títol en el Godó van motivar els aficionats. En termes televisius, la final (emesa per Esport3, Teledeporte i Movistar+) la van veure 1.750.000 espectadors. Més de 170 cadenes de tot el món van oferir imatges. Des de dijous fins diumenge, a partir de vuitens, la central es va omplir amb 8.000 espectadors. També hi va contribuir la presència del japonès Kei Nishikori, campió el 2014 i el 2015. L'absència dels lesionats David Ferrer i Richard Gasquet, en canvi, no va afectar. La final somiada va aixecar una gran expectació, inclosa la presència de centenars de seguidors japonesos que idolatren el de Shimane i que ja l'havien seguit, sobretot a partir de semifinals. Nishikori ha arribat a un nivell altíssim, però ara li falta un gran títol. Contra Nadal, rei de la terra amb un brutal 91,79% de triomfs en la superfície –358 triomfs i 32 derrotes– i 49 títols, va titubejar a pesar d'exhibir un gran talent que va obligar el balear a explorar els seus límits. Nishikori tenia una ratxa de 14 victòries en el Godó. L'última derrota datava del 2013, a vuitens contra el català Albert Ramos. Nadal, en canvi, s'havia encallat contra Nico Almagro (2014) i Fabio Fognini (2015), al qual va derrotar divendres passat en quarts en un partit excels. En clau catalana, va destacar l'actuació d'Albert Montañés. També cal subratllar el futur del rus Alexander Zverev, que va fer 19 anys el dia que va vèncer el brasiler Thomaz Bellucci abans de caure en vuitens amb el tunisià Malek Jaziri, un altre que surt reforçat com els semifinalistes Benoit Paire i Philipp Kohlschreiber.

Segon en la cursa cap a Londres

El manacorí es manté en el cinquè lloc de l'ATP, però ha pujat dues posicions en la cursa cap a Londres, la classificació del 2016, i s'ha situat segon rere de Novak Djokovic. Els dos triomfs en el Godó, d'altra banda, van permetre Albert Montañés ascendir quatre posicions en el rànquing ATP i tornar al top 100 (98è).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)