Ciclisme

Ciclisme

L'èxit de la perseverança

Marc Vilanova prova fortuna en un equip patrocinat per Kuwait, país on competirà el desembre que ve

El ciclista de Tremp, de 27 anys, no perd l'esperança de fer el salt a un equip professional d'una categoria superior

Hi ha la regla no escrita que diu que quan un ciclista passa de sub-23 i no fa el salt al ciclisme professional ja no ho podrà fer mai. Marc Vilanova Marsà (Tremp, 07-08-1987) va trencar aquesta regla convertint-se en professional l'any 2015 amb 27 anys. Vilanova, que es va aficionar al ciclisme quan gairebé ja era major d'edat, va completar la seva primera temporada com a professional en la categoria continental amb l'equip Start-Massi, del Paraguai. Aquest any va posar el rumb al golf Pèrsic per continuar formant part de l'equip Massi i competeix en la categoria continental amb el Massi-Kuwait Cycling Project. “És un projecte nou per a mi, ha començat aquest any i encara ha de créixer”, explica Marc Vilanova, que compartirà experiències amb dos catalans més, Ruben Caseny i Axel Costa.

En el primer any com a professional, Marc Vilanova va participar en curses més exòtiques que no pas conegudes. Rússia, Algèria i la Xina van ser alguns dels països on el ciclista de Tremp va competir. En aquesta nova temporada Vilanova parla d'un calendari “molt il·lusionador” amb “proves molt importants en l'àmbit nacional i interessants en l'àmbit internacional”. En l'àmbit estatal, aquest any ja ha participat en el Gran Premi Miguel Indurain, la volta a la Rioja, la Clàssica d'Amorebieta i la volta a Astúries. Aquesta setmana participarà en el Tour de l'Azerbaidjan (4-8 de maig) i la següent en el Tour de l'Iran (13-18 de maig); en l'àmbit internacional “les aventures continuaran, aquest any també tindré carreres exòtiques”, declara un ciclista que marca el seu objectiu a l'estiu –“intentaré arribar al mes de juny, quan hi ha la volta a Lleida, la volta de casa meva, en les millors condicions possibles, per intentar aconseguir un bon resultat”–, època en què també participarà en algunes clàssiques del nord, completant el calendari estatal.

Experiència kuwaitiana

Tot i ser un ciclista del Massi-Kuwait Cycling Project, Marc Vilanova diu: “Encara no he estat a Kuwait” i “els companys kuwaitians no m'han explicat gran cosa”. Tot i això, explica que “l'equip té planificat fer unes curses per allà durant el mes de desembre”. Aquest projecte té un contracte de patrocini de dos anys, amb opció de dos anys més. Aquest fet no és normal en categoria continental i això mostra que hi ha projecció de creixement.“Espero estar aquí aquests dos anys”, però no tanca les portes a res: “Si tinc alguna oferta millor, l'acceptaré, això és una cosa que no es pot preveure.”

Missatge per als joves

“Que mai perdin la il·lusió i l'esperança per lluitar pel seu somni. El meu era ser professional des que vaig començar en el món de la bici i mai m'he rendit. He estat perseverant, he estat constant i he seguit lluitant, semblava que el millor moment per ser professional havia passat i he continuat lluitant pels meus somnis; tard o d'hora els arribarà l'oportunitat.”

Ambiciós
Va començar quan era gairebé major d'edat, però sempre va tenir clar que seria professional i no va parar fins a aconseguir-ho.
2015
Any
en què es va convertir en ciclista professional, a 27 anys, amb l'equip Start-Massi paraguaià en categoria continental.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)