Més esport

L'elit del surf, aquí

Vela. Sant Pere Pescador alberga des d'ahir i fins diumenge el Campionat del Món GP Catalunya-Costa Brava, segona cita del circuit internacional PWA

Els millors especialistes professionals del surf de vent són des d'ahir i fins diumenge a Sant Pere Pescador per disputar el Campionat del Món, en el divuitè Gran Premi Catalunya- Costa Brava. És la segona cita del calendari de la PWA i la prova de vela més antiga del país després de la Christmas Race. Tot un clàssic la presentació del qual es va fer ahir al migdia a les instal·lacions del càmping La Ballena Alegre. Hi havia la vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip; el representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Josep Pujols; l'alcalde de Sant Pere Pescador, Agustí Badosa; el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra; el gerent del càmping La Ballena Alegre, Àlex Trias; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torras, i l'organitzador del Campionat del Món de Windsurf, Panxo Pi-Suñer. I també els 64 surfistes de 27 països que competiran en la modalitat d'eslàlom fins diumenge i entre els quals hi ha el campió del món Antoine Albeau, el campió estatal Fernando Martínez del Cerro, el badaloní Ramon Pastor o el rosinc i campió estatal júnior Marc Paré.

Les millors platges

El PWA World Tour es caracteritza per escollir les platges amb millors condicions per a la navegació esportiva, d'una banda i, de l'altra, que tinguin una estructura prou bona per albergar un campionat professional i que al mateix temps sigui apte per als aficionats i acompanyants dels esportistes, que s'allotgen a les instal·lacions del càmping. És, de fet, una de les característiques que converteixen la de la Costa Brava en una cita singular en el calendari que es va inaugurar a Ulsan (Corea del Sud), tenir el camp de regates, la platja del Cortal de la Devesa de Sant Pere Pescador, tot just davant d'on conviuen els surfistes durant el campionat. En aquest sentit, Marta Felip va donar valor a “la projecció internacional que dóna un esdeveniment com aquest a la Costa Brava”. I l'aposta que suposa “la bona feina que s'està fent des de la Costa Brava per portar turisme de qualitat”. “Fa créixer l'afició al windsurf. Té un fort impacte turístic i econòmic a Sant Pere Pescador i als municipis del voltant”, va dir Josep Pujols, que el va posar com a model a seguir. “És un fet excepcional que es tradueix després en l'àmbit turístic i econòmic”, va afegir-hi Agustí Badosa, en un reforç dels efectes positius que suposa per a l'economia local rebre una cita internacional i ja consolidada. I és que segons va apuntar Miquel Gotanegra, el trenta per cent dels clients dels càmpings en temporada baixa practiquen els esports d'aigua. L'organitzador i director de la prova, Panxo Pi-Sunyer, va agrair l'esforç d'institucions i patrocinadors “per tirar endavant un campionat des de fa tant temps”. I va destacar el nivell dels regatistes, els que vénen d'arreu del món i els que són d'aquí.

Mortefon, el primer

Pierre Mortefon (F-14) va guanyar el primer eslàlom del campionat, disputat ahir a la tarda amb un vent tèrmic que va permetre disputar la primera eliminatòria completa al Cortal de la Devesa. Pascal Toselli (FRA-916) va ser segon i Tristan Algret (GPE-44), tercer. El líder del rànquing mundial d'eslàlom, Matteo Iachino (ITA-140) –Mortefon és quart–, va ser vuitè. Per avui les previsions indicaven que es podria tornar a competir en condicions ideals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)