Ciclisme

Ciclisme

Tour de França

Kittel, amb la ronyonada

Tour de França. L'alemany guanya la quarta etapa del Tour –el seu novè triomf en la volta francesa– gràcies a un esprint disputat amb el jove Coquard que es va decidir amb la foto d'arribada

Els esprints ciclistes tenen la seva pròpia litúrgia. La preparació de tot l'equip pocs quilòmetres abans, l'equip que el dirigeix, l'oportunista que se n'aprofita, la posició del cos, els cops de cap, els cops de colze per guanyar-se el lloc, la velocitat de vertigen. I el darrer cop de ronyons que marca les diferències, la fina línia entre la glòria i la frustració. Ahir l'alemany Marcel Kittel (Etixx) es va imposar, sobretot, gràcies a un sensacional cop de ronyons que li va permetre treure's l'espina del campionat d'Alemanya en què, tot i dirigir l'arribada final, André Greipel (Lotto Soudal) el va guanyar. Kittel, que ahir sumava la novena victòria en la volta francesa, va plorar a l'arribada. Unes llàgrimes dolces que es contraposaven amb les del jove francès Bryan Coquard (Direct Energie), que va veure molt a prop el seu primer triomf al Tour però la foto d'arribada l'hi va frustrar.

Després de la històrica victòria de Mark Cavendish, que igualava el registre de 28 triomfs del francès Bernard Hinault després d'una jornada lenta i poc exigent per al pilot, la quarta etapa va ser més agraïda per a l'aficionat. Un grup de quatre ciclistes format per Andreas Schillinger (Bora-Argon18), Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Oliver Naesen (IAM Cycling) i el basc Markel Irizar (Trek-Segafredo) va protagonitzar l'escapada del dia, que va estar controlada en tot moment pel grup gran –només van assolir una diferència màxima de 3 minuts i 50 segons–. La feinada del Lotto Soudal no va cessar en cap moment i van aconseguir neutralitzar l'escapada quan faltaven poc més de set quilòmetres per acabar.

Abans, un petit repetjó que podia haver animat el tram final de l'etapa només va servir per fer saltar de la fuga l'alemany Schillinger. El pilot no va patir en les lleugeres rampes que enterbolien l'arribada a Llemotges i només va tenir un petit ensurt fruit de la mala senyalització. El Lotto Soudal va ser qui més va treballar l'arribada per al seu home fort en les arribades en grup, André Greipel. Però ni el flamant campió d'Alemanya ni el líder Peter Sagan (Tinkoff) ni el mateix Mark Cavendish –pletòric dilluns– van acabar de mesurar bé. Va ser Marcel Kittel, que va aguantar el tipus tot i els cops de colze de Coquard, qui va guanyar en una etapa en què els favorits van viure relaxats, sobretot Contador, que ha estat dues etapes agafant aire després de la caiguda, i Sagan, que va mantenir el mallot groc. És el primer triomf enguany per a Kittel, que ja en té nou al seu palmarès de la volta francesa. Tot plegat, gràcies a un magnífic cop de ronyons que va decidir.

Un final atractiu

La jornada d'avui tindrà més atractius que les dues darreres que s'han disputat. Tres ports de tercera i dos de segona –sobretot el Pas de Peyrol, que té gairebé dos quilòmetres consecutius amb rampes de l'11%– posaran emoció a la cinquena etapa de la volta francesa. Patiran els esprintadors que, si arriben a la lluita final, tindran menys efectius que ahir per preparar-la, i brotaran els especialistes en aquest perfil de final. Bona oportunitat perquè el francès Alaphilippe i Valverde busquin una bonificació o un triomf d'etapa que els vesteixi de groc.

LES REACCIONS

Estic molt orgullós del meu equip, que ha lluitat molt per mi. Havíem comès algun error els altres dies però avui ha sortit tot bé
Etapa 4 (237,5 km)
1r. M. Kittel (Etixx)
5h28:30
2n. B. Coquard (D. Energie)
m.t.
3r. P. Sagan (Tinkoff)
m.t.
4t. D. Groenewegen (Lotto)
m.t.
5è. A. Kristoff (Katuixa)
m.t.
6è. S. Enger (IAM)
m.t.
7è. D. Mclay (Fortuneo)
m.t.
8è. M. Cavendish (Dimension)
m.t.
9è. S. Doumolin (AG2R)
m.t.
10è. S. Gerrans (Orica)
m.t.
24è. V. Nibali (Astana)
m.t.
37è. C. Froome (Sky)
m.t.
43è. A. Contador (Tinkoff)
m.t.
44è. N. Quintana (Movistar)
m.t.
78è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
93è. A. Losada (Katuixa)
m.t.
General
1r. P. Sagan (Tinkoff)
20h03:12
2n. J. Alaphilippe (Etixx)
a 0:12
3r. A. Valverde (Movistar)
a 0:14
4t. W. Barguil (Giant)
m.t.
5è. C. Froome (Sky)
a 0:18
6è. R. Kreuziguer (Tinkoff)
m.t.
7è. N. Quintana (Movistar)
m.t.
8è. F. Aru (Astana)
m.t.
9è. M. Matthews (Orica)
m.t.
10è. P. Rolland (Cannondale)
m.t.
26è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
28è. V. Nibali (Astana)
a 0:28
49è. A. Losada (Katuixa)
a 0:53
54è. A. Contador (Tinkoff)
a 1:06
Estic molt emocionat i molt content per aquesta primera victòria en el Tour d'enguany
Marcel Kittel
ciclista de l'etixx
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)