Atletisme

Atletisme

Campionat d'Espanya

Raquel González, títol i rècord

Campionat d'Espanya. La mataronina s'exhibeix en els 10.000 m marxa i lidera el rànquing mundial

El campionat d'Espanya d'atletisme va començar al matí amb una primera alegria per a l'atletisme català. L'atleta de Mataró Raquel González (FC Barcelona) va aconseguir la victòria en els 10.000 m marxa amb un nou rècord de Catalunya i Espanya (42:14.12), marca que la situa provisionalment al capdavant del rànquing mundial. La maresmenca va trencar l'anterior rècord (42:14.12), que era vigent des de feia dos anys, des que Julia Takacs el va batre.

La maresmenca va superar clarament la marxadora de Viladecans Beatriz Pascual (València Terra i Mar), que també va fer millor marca personal (42:35.69). El podi el va completar la tercera marxadora que representarà l'equip espanyol en els 20km marxa dels Jocs Olímpics de Rio, Takacs (Playas de Castelló).

González va sortir disparada des del primer metre. Després d'uns primers quilòmetres amb un ritme per sobre del rècord, la catalana va anar progressant en la segona part de la prova marcant de manera constant parcials per sota dels 4:15 en cada quilòmetre, per acabar amb uns últims mil metres sensacionals (4:06) que li van permetre rebaixar l'anterior plusmarca. En el rànquing mundial González i Pascual se situen primera i segona davant de la internacional portuguesa Ana Cabencinha (43:39.57).

Al matí també es va disputar la final de javelina, prova en què la basca del FC Barcelona Arantza Moreno es va quedar a les portes de la medalla (50,33).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)