Tennis

Del Potro s'endú el duel de titans i jugarà contra Murray

Semifinals masculines. L'argentí va superar Nadal en tres sets en un partit espectacular, i l'escocès, ferm, va segellar el bitllet contra Nishikori

Juan Martín del Potro es va endur ahir un veritable duel de titans de més de tres hores de duració contra Rafa Nadal per 5-7, 6-4 i 7-6 (5) i jugarà avui la final olímpica contra Andy Murray, que va superar amb relativa claredat el japonès Kei Nishikori per 6-1 i 6-4 en una hora i 17 minuts. Nadal va lluitar fins a la darrera bola en un partit dels que fan afició a pesar del desgast que duia del dia abans, quan va encadenar la final de dobles i els quarts individuals. Però Del Potro, bronze a Londres i botxí de Djokovic a Rio, va demostrar que a pesar de ser el 141è del món, un fet anecdòtic, ha recuperat el nivell que tenia abans del periple de lesions i va exhibir la seva dreta agressiva. Nadal lluitarà avui pel bronze contra Nishikori.

Tranquil i àgil en els contraatacs, Del Potro es va trobar amb una pilota de break tot just en el primer joc del partit, i el va dinamitar. El manacorí, però, va apostar decididament amb paciència per un joc tàctic buscant sempre el revés de l'argentí per construir els punts i per evitar el cop de dreta del seu rival. Segur, va restablir la igualtat amb un break en el sisè joc que va desestabilitzar a l'argentí. El cop de gràcia definitiu el va donar quan va trencar el servei de Del Potro per segona vegada en el dotzè joc i es va adjudicar per 5-7 el primer acte del duel.

Malgrat que el full de ruta va ser similar, la decoració anímica es va alterar amb un trencament de Del Potro en el tercer joc del segon set. Nadal no va tenir forces per trencar la supremacia del seu rival, que va signar més punts guanyadors amb la dreta i va cedir el segon acte del partit per 6-4. El sentit tàctic va ser més feble en el tercer set i el cos a cos va ser tot un l'espectacle. Nadal va salvar dues pilotes de trencament en el cinquè joc (3-2). Del Potro trobava cada cop més forats per impactar la seva poderosa dreta, tot i que també cometia força errors quan la colpejava en cursa. Amb 4-4, Nadal, al servei, va fallar un globus còmode sobre una pujada del seu oponent (0-40) i Del Potro va consumar el break (5-4). L'argentí va servir per guanyar-se un lloc en la final olímpica. Indestructible mentalment i a pesar que Del Potro estava molt fi amb el servei, Nadal va ressuscitar. Una restada magnífica, un volea i un passing estratosfèric li van permetre ressorgir (5-5). Sensacional. Nadal va salvar un 0-40 al servei i es va avançar (5-6). Però l'argentí va forçar un nou empat i el partit es va resoldre en el tie-break. Del Potro es va escapar (3-0), Nadal va reaccionar (5-4), però el botxí de Djokovic ja no va perdre el fil, i amb un ace –l'onzè del partit– i una pilota a fora de Nadal va tancar el partit (7-5).

Andy Murray, campió a Londres 2012 poques setmanes després d'haver perdut la final de Wimbledon d'aquell any contra Roger Federer al mateix escenari –l'All England Club–, va ser superior en el primer set, en el qual va obtenir el doble de punts que el japonès –28-14–. El britànic va saber aprofitar les dues oportunitats de trencament de què va disposar, i això li va aplanar el camí. Va cometre un nombre menor d'errors no forçats (10-7) i va connectar més cops guanyadors (5-4). Amb el servei es va mostrar inflexible. No va concedir cap pilota de trencament i va guanyar els cinc punts que va jugar amb el segon. Amb el primer va signar un demolidor 88% (15/17),

La dinàmica va prosseguir en el segon acte, i Murray va aprofitar la seva primera i única pilota de trencament (4-2). Tots dos van guanyar el respectius torns de servei fins que amb 5-4, Murray va servir per plantar-se a la final, tossut, Nishikori va salvar dues pilotes de partit amb 40-15 en contra, però Murray ja no va fer més concessions. L'escocès va guanyar un 75% dels punts amb el primer servei i va seguir amb la seva estadística immaculada amb el segon, amb 7-7 i un global de 12/12. L'asiàtic no va tenir cap pilota de break.

Bronze per a Petra Kvitova

En el partit per al tercer i el quart lloc, la txeca Petra Kvitova, bicampiona a Wimbledon, va fer valer els seus galons i va derrotar la nord-americana Madison Keys per 7-5, 2-6 i 6-2. La final femenina la van jugar la sorprenent jugadora de Puerto Rico Mónica Puig, botxí de Garbiñe Muguruza, i l'alemanya Angelique Kerber, campiona enguany a Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)