jjoo de rio
atletisme
El torn de Beatriz i Raquel
Atletisme. Les catalanes aspiren a una plaça de finalistes en els 20 km marxa (19.30 h)
Beatriz Pascual (Viladecans, 1984), per historial, i Raquel González (Mataró, 1989), pel seu magnífic rendiment durant la temporada, són clares aspirants a les places de finalistes dels 20 km marxa, que avui entren en escena (19.30 h) i que tenen la xinesa Liu Hong com a màxima candidata a l'or. Per afinar el seu estat de forma, les dues marxadores catalanes s'han entrenat de valent durant diverses setmanes a Font-romeu, sota la batuta de Josep Marín.
Per a Pascual, la de Rio serà la seva tercera competició olímpica, i en les dues anteriors ja ha obtingut el diploma gràcies al sisè lloc signat als Jocs de Pequín 2008, en què va acreditar el seu millor registre personal (1h27:44), i al setè a Londres 2012 (1h27:56). La fiabilitat i l'experiència, doncs, és el seu millor aval, tot i que aquest curs no s'ha pogut entrenar en les millors condicions per culpa d'una lesió als isquiotibials que la va afectar just abans del mundial per equips de Roma, a principis de maig. Amb tot, abans de volar a Rio ja va competir en el campionat d'Espanya de Gijón, on va signar un bon registre de 42:35.69 en els 10.000 m marxa. A la població asturiana només es va veure superada per la seva companya d'entrenaments, Raquel González, que va certificar un espectacular rècord estatal (42:14.12). La mataronina va segellar la classificació olímpica gràcies al desè lloc a Roma, on no va voler prendre riscos innecessaris (1h29:01). En una entrevista en aquest diari, l'atleta del FC Barcelona, debutant en uns Jocs, ja va afirmar que l'estratègia a Rio seria molt diferent i que es jugaria “totes les cartes” per intentar fer un pas endavant i millorar la desena posició en l'europeu de Zuric i la catorzena del mundial de Pequín.
Bragado, l'adéu d'una llegenda
Jesús Ángel García Bragado (CA Laietània) va assumir en els Jocs de Londres, que a la seva edat, 46 anys, ja no pot lluitar per les medalles dels 50 km marxa (13 h), però està convençut que té possibilitats d'acabar entre els deu primers. De fet, el curs passat va ocupar el novè lloc en el mundial de Pequín. El principal problema de l'atleta madrileny, establert a Catalunya des de fa dues dècades, és que una lesió als isquiotibials no l'ha deixat entrenar-se en les millors condicions. En tot cas, la gesta del laietanenc és competir en els seus setens Jocs Olímpics, una fita sense precedents en l'esport espanyol i en l'atletisme internacional. Només en categoria femenina ho va aconseguir la velocista jamaicana Merlene Ottey.