Motociclisme

Moto 2

GP del Japó

Fa molta pujada

Moto 2. Rins cau en el tercer revolt quan intentava remuntar i Zarco, que acaba segon, ja és a 21 punts

Tres curses i 21 punts de desavantatge són la paret que Àlex Rins ha de saltar per ser campió. Johan Zarco va ser segon a Motegi i el català va acabar 20è, però no per raons físiques, sinó perquè en el tercer revolt va anar per terra quan
ja havia guanyat un grapat de posicions i veia clar
que podia minimitzar els danys. Es va aixecar i va continuar per si es podia salvar alguna cosa, però no hi va haver prou baixes per entrar en els punts.

Rins ja no depèn d'ell mateix. Si guanyés les tres curses i Zarco fos sempre segon, el francès revalidaria el títol per sis punts. Però també hi ha motius per a l'optimisme: Rins pot estar content de no haver-se fet més mal en la caiguda, perquè va caure sobre l'espatlla masegada divendres.

Zarco torna al podi

Quan Zarco va saber que Rins havia caigut, va sentir un alliberament com
en cap de les últimes curses (en les quatre últimes no havia ensumat el podi). Va arribar a estar a més de mig segon de Luthi, Morbidelli i Nakagami. El suís es va escapar, i l'italià i el japonès van acabar devorats per Zarco a partir de la volta 9. Fins i tot Luthi, que havia arribat a tenir dos segons d'avantatge, va sentir per un moment el motor de Zarco a prop, però els 20 punts eren un botí massa preciós per arriscar-lo, i Zarco, impecable, net i polit, no va voler saber res d'un cos a cos amb Luthi en què no tenia res a guanyar.

En el duel pel podi, Nakagami va avançar Baldassarri en l'última volta, però l'italià va ser més llest ocupant els espais i va recuperar el tercer lloc.

Cara i creu

Xavi Vierge va obtenir el seu millor resultat des que disputa el mundial. Havia fet dos dotzens llocs i ahir es va enfilar a l'onzena posició amb prou bon ritme. També va tornar als punts Isaac Viñales, després de tres curses. En canvi, Àlex Márquez no va donar continuïtat al podi de Motorland i va caure –“ha estat un error meu, anava passat”– quan s'acabava de situar setè (volta 6) després d'una mala sortida. Àxel Pons encara ho estava fent millor (sisè) quan també va caure (volta 11).

Em veia bé, però he frenat més del compte amb el dipòsit ple. Queden tres curses i ho donaré tot. Ara la pressió la té Zarco
Àlex Rins
Al principi no tenia bon ritme; després em sentia millor. Rins ha patit i no ha puntuat, per a mi és fantàstic
Johann Zarco

Bastianini guanya i Arenas puntua

Amb el títol ja decidit a favor de Brad Binder, Enea Bastianini va sumar el seu primer triomf de l'any en Moto 3, just davant del campió, i va aprofitar el zero de Jorge Navarro per agafar un avantatge molt consistent (21 punts) en
la lluita pel subcampionat. Hiroki Ono, tercer en meta, va ser exclòs per pes insuficient, i Nicolo Bulega va heretar el tercer lloc. El gironí Albert Arenas va culminar el seu millor gran premi entrant en els punts per primera vegada (14è). Va batre Suzuki i Danilo en un duel en què abans de l'exclusió d'Ono només el primer tenia premi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)