Motociclisme

motogp

gp d'austràlia

No en fa mai prou

Motor. Marc Márquez, un cop assegurat el tercer títol mundial de Moto GP, no renuncia a continuar guanyant curses per endur-se el títol per equips

Sense pressió i amb el principal objectiu complert, però amb ganes de continuar guanyant curses abans que acabi la temporada. Així afronta Marc Márquez l'antepenúltima prova del calendari, el Gran Premi d'Austràlia, després d'haver-se assegurat el tercer títol mundial de Moto GP.

“Intentarem guanyar més curses abans que acabi l'any, ja que també està en joc el títol de constructors i el d'equips”, explica el de Cervera. Com és habitual, el temps –el fred, la pluja i, sobretot, el vent– s'entreveu que serà un dels principals handicaps que els pilots hauran de superar en el traçat de Phillip Island, un dels preferits de Márquez juntament amb Austin i Alcanyís. “És un circuit molt ràpid i fluid. Realment t'hi diverteixes molt pilotant-hi [...]. Però normalment hi fa força fred i sempre hi ha vent, cosa que es nota molt, especialment al final de l'última recta”, especifica Márquez. El lleidatà tindrà com a company d'equip Nicky Hayden, substitut d'un Dani Pedrosa convalescent després d'haver estat operat d'una fractura a la clavícula que es va fer al Japó.

Al box de l'equip rival, Yamaha, s'hi viurà l'ambient més competitiu. Els seus dos pilots, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, lluitaran pel subcampionat, ara en possessió de l'italià, amb 16 punts d'avantatge respecte del seu rival mallorquí. Les ànsies per fer un bon resultat seran altes després d'haver caigut tots dos a Motegi. A més de Márquez, un dels beneficiats pel fiasco dels pilots de Yamaha al Japó va ser Maverick Viñales, que va tornar a pujar al podi amb la tercera posició. L'empordanès espera repetir la bona actuació a Austràlia.

És fantàstic arribar a Phillip Island sense pressió per al campionat. A més, és un dels meus traçats favorits del mundial
Marc Márquez
Phillip Island és un circuit fantàstic i un lloc que m'agrada molt i en el qual hem d'intentar ser ràpids i forts
Valentino Rossi
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda)
273
2n Valentino Rossi (Yamaha)
196
3r Jorge Lorenzo (Yamaha)
182
4t Maverick Viñales (Suzuki)
165
Dani Pedrosa (Honda)
155
6è Andrea Dovizioso (Ducati)
124
7è Cal Crutchlow (Honda)
116
Pol Espargaró (Yamaha)
106
9è Andrea Iannone (Ducati)
96
10è Héctor Barberá (Ducati)
84
11è Aleix Espargaró (Suzuki)
82
20è Tito Rabat (Honda)
29
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
222
2n Àlex Rins (Kalex)
201
3r Thomas Luthi (Kalex)
179
13è Àlex Márquez (Kalex)
60
15è Axel Pons (Kalex)
47
23è Xavi Vierge (Tech 3)
19
24è Isaac Viñales (Tech 3)
13
30è Edgar Pons (Kalex)
2
Moto 3
1r Brad Binder (KTM)
269
2n Enea Bastianini (Honda)
164
3r Jorge Navarro (Honda)
143
No podia dir que no. Estic entusiasmat. El més important serà intentar fer un bon resultat per a Honda
Nicky Hayden
La lluita pel títol ha acabat, però vull fer una gran cursa per guanyar. És el meu objectiu en les tres últimes curses
Jorge Lorenzo

Àlex Rins ha de retallar punts a Johann Zarco

Àlex Rins va fer un pas enrere en la lluita pel títol mundial de Moto 2. El pilot català, que no va puntuar al Japó, té ara 21 punts menys que el líder de la general, el francès Johann Zarco. Queden tres curses fins al final de la temporada –75 punts en joc–, i la resolució del mundial queda ajornada, com a mínim, fins la setmana que ve, quan es disputarà el Gran Premi de Malàisia. Rins té l'obligació de refer-se i retallar punts al seu rival si no vol quedar pràcticament descartat de la lluita pel títol. En Moto 3, amb Brad Binder campió, ja només falta decidir els altres dos llocs del podi, que de moment ocupen Enea Bastianini i Jorge Navarro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)