Motociclisme

Moto GP

GP de Malàisia (entrenaments)

Dovizioso reclama un lloc

Motor. L'italià no té rival en la qualificació de Malàisia i sortirà en la cursa d'avui des de la primera posició. Rossi i Lorenzo l'acompanyaran a la primera fila i Márquez sortirà quart

Andrea Dovizioso ocuparà avui el primer lloc de la graella del Gran Premi de Malàisia en ser el més ràpid de la qualificació d'ahir. En la primera fila l'acompanyaran els dos pilots de Yamaha, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, mentre que del quart lloc en sortirà el català Marc Márquez.

Desaparegut dissabte –va ser quinzè–, Dovizioso va millorar les seves prestacions en les dues últimes sessions lliures (8è i 5è) i va fer el primer millor temps en l'oficial (2:11.511), que va mantenir fins que ell mateix va rebaixar aquest registre en la seva última volta fins al definitiu (2:11.485). La qualificació es va disputar amb l'asfalt moll, cosa que va provocar algunes caigudes, com la d'Aleix Espargaró, que, malgrat tot, va ser setè. Márquez va ser segon bona part de la sessió amb el temps de la tercera volta (2:11.874), que ja no va aconseguir millorar. Lorenzo, molt regular en tota la qualificació, el superava en la cinquena volta (2:11.787) i Rossi, en la setena i última (2:11.731) i relegaven el campió del món a la quarta posició. Maverick Viñales, molt competitiu en les dues sessions lliures d'ahir (1r i 3r), es va haver de conformar amb el vuitè lloc. Pol Espargaró va acabar onzè i Tito Rabat, que no va fer la Q2, va ser 21è.

A Moto 2, Àlex Rins ho tindrà molt complicat per continuar la lluita pel títol mundial amb Johann Zarco i Thomas Luthi. El català va acabar només 23è i haurà de fer una gran remuntada per posar-se a l'altura dels seus rivals, que van ser molt més competitius. Zarco, líder, va fer la seva sisena posició preferent de la temporada i Luthi va acabar en cinquè lloc. Àxel Pons va fer la segona millor qualificació de la seva carrera i va acabar tercer.

En Moto 3, Brad Binder va fer la cinquena posició preferent del curs i continua intractable. Albert Arenas, l'únic català de la categoria, va ser 27è.

PROTAGONISTES

M'agrada Malàisia, però no hi he competit mai per la victòria. Vull tenir l'oportunitat de guanyar
Andrea Dovizioso
La segona posició és molt bona. Em sento còmode perquè hem millorat la configuració i els frens
Valentino Rossi
Sota la pluja de Sepang sempre he anat ràpid, per això no em sorprèn que hagi estat competitiu
Jorge Lorenzo
Si la cursa és en aigua és preferible perdre una primera línia. No és cap desastre, estem quarts