Motociclisme

moto gp

gp de malàisia

Zarco revalida el títol

Motociclisme. És el primer pilot que guanya dos campionats de Moto 2 des de la implantació de la categoria, el 2010. Àlex Rins acaba catorzè i se li complica, també, el subcampionat

Johann Zarco va revalidar el títol de Moto 2 amb la victòria en el Gran Premi de Malàisia. Feia sis curses que el pilot francès no guanyava, cosa que Thomas Luthi havia aprofitat per acostar-s'hi en la classificació. Ahir, però, el pilot suís va acabar en sisè lloc i va entregar el títol al seu rival, que no va fallar. Àlex Rins, que fins ahir encara tenia possibilitats de guanyar el títol, va acabar només catorzè i fins i tot té molt complicat acabar subcampió en l'última cursa, que es disputarà al País Valencià el 13 de novembre. El pilot català ha perdut pistonada en les últimes quatre curses, en què només ha guanyat 12 punts dels 100 en joc.

Després de les primeres cinc voltes, el domini era per a un grup de tres pilots format per Franco Morbidelli, Jonas Folger i el mateix Zarco. A deu voltes del final res havia canviat al capdavant de la cursa, per bé que les dècimes de diferència entre els tres pilots impedien els avançaments. Morbidelli liderava la prova, seguit de Zarco i Folger. El francès va dir que ja n'hi havia prou quan faltaven cinc voltes per al final. Malgrat que el segon lloc ja li assegurava el títol mundial, Zarco va obviar qualsevol estratègia conservadora i va passar a l'atac. Va superar Morbidelli, va assumir el lideratge fins a la línia de meta i va aconseguir la victòria amb més de tres segons d'avantatge respecte del pilot italià. Aquest és la primera vegada que un pilot aconsegueix dos títols de Moto 2 des de la implantació de la categoria, la temporada 2010.

Folger va superar Morbidelli en les últimes voltes, però va tenir una sortida de pista i finalment va acabar tercer, just darrere de l'italià.

A Àlex Rins se li va posar costa amunt la lluita pel títol amb el 23è lloc aconseguit en la qualificació. El català, que després del Gran Premi d'Aragó estava a només un punt de Zarco, va remuntar en la cursa fins a la catorzena posició, però va esgarrapar només dos punts i ara fins i tot té molt difícil lluitar pel subcampionat. La diferència que el separa del segon lloc, ocupat per Luthi, és d'onze punts. Difícil anul·lar-la en l'última cursa sempre que el suís no pateixi un daltabaix. Entre els deu primers van acabar tres catalans, amb Àlex Márquez (6è) com el millor. Xavi Vierge va ser setè i Isaac Viñales, desè. Àxel Pons, tercer de la graella, es va retirar.

És molt gran ser el primer que aconsegueix dos títols mundials de Moto 2. Em costa no plorar d'emoció
Johann Zarco
Ha estat un cap de setmana digne de ser oblidat. Zarco és un campió brillant. No és gens fàcil ser constant a Moto 2
Àlex Rins

Bagnaia guanya una cursa amb 14 retirats

Només 17 pilots dels 31 que van prendre la sortida van acabar la cursa de Moto 3. Entre els abandonats hi va haver el campió del món, Brad Binder, que va caure. L'italià Francesco Bagnaia ho va aprofitar per aconseguir la seva segona victòria de la temporada i posar-se en la tercera posició del mundial, tot i que amb poques possibilitats d'atacar el segon lloc del seu compatriota Enea Bastianini, del qual el separen 19 punts. El podi el van completar el txec Jakub Kornfeil i l'holandès Bo Bendsneyder. Albert Arenas, l'únic català de la categoria, va ser un dels pilots retirats.