Motociclisme

MotoGP

GP del País Valencià (entrenaments)

Una ‘pole' de comiat

GP del País Valencià de motociclisme. Jorge Lorenzo esmicola el rècord del circuit de Xest i sortirà primer en la seva última cursa a Yamaha

Jorge Lorenzo va disputar l'última qualificació amb Yamaha, l'equip que deixarà per Ducati i amb el qual ha aconseguit tres títols de Moto GP en nou temporades en el mundial, i va aconseguir la posició preferent en el Gran Premi del País Valencià, l'últim d'aquesta temporada. El pilot mallorquí va fer un temps d'1:29.401 i estarà acompanyat en la primera fila de la graella del català Marc Márquez (1:29.741) i de qui encara és el seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi (1:30.128). Ningú més que Lorenzo va ocupar la primera posició de la taula. Es va estrenar amb una volta en 1:29.849. En la cinquena va millorar fins a 1:29.613 i en la vuitena i penúltima, fins al definitiu 1:29.401. Els tres temps rebaixaven el rècord absolut que ell mateix havia fet l'any passat en aquest circuit (1:30.011).

A part de Lorenzo, només Marc Márquez va ser capaç de rodar per sota del rècord anterior –en dues ocasions (1:29.741 i 1:29.805)–, però finalment el lleidatà va quedar a quatre dècimes del mallorquí, tot i haver dominat l'última sessió lliure, en què va tenir una caiguda sense conseqüències. Rossi va estar a punt de superar dues vegades la barrera d'1:30, però li va faltar millorar poc més d'una dècima.

Maverick Viñales es va assegurar la quarta posició en la seva última volta (1:30.276). Només dues posicions més enrere va acabar Pol Espargaró (1:30.392). Dani Pedrosa, que reapareix després de ser intervingut a la clavícula, va acabar vuitè (1:30.574). El vallesà va tenir una caiguda al matí, però va poder continuar sense conseqüències físiques. Aleix Espargaró va acabar novè (1:30.885) i es va convertir en el cinquè català entre els deu millors de la qualificació. Tito Rabat no va poder superar la Q1 i sortirà 21è.

A Moto 2, Johann Zarco no en va tenir prou fa quinze dies assegurant-se el seu segon títol mundial, i ahir va fer la setena posició preferent de la temporada (1:34.879) amb rècord del circuit inclòs. L'anterior l'havia fet Pol Espargaró el 2013 (1:34.957). Darrere seu, Thomas Luthi va acabar segon (1:34.885) amb un retard de només sis mil·lèsimes. Àlex Rins va ser el millor català amb la cinquena posició (1:35.184). Àlex Márquez va acabar desè i Axel Pons, que va caure en els lliures, va ser setzè. El valencià Arón Canet va fer el seu millor resultat en uns entrenaments i es va endur la posició preferent de Moto 3. El gironí Albert Arenas va ser 26è.

PROTAGONISTES

Estic molt content amb la qualificació. Sabíem que podíem fer una bona feina, i l'hem fet. La Yamaha funciona bé aquí
Pol Espargaró
Crec que hem aconseguit una bona posada a punt, i intentarem seguir la bona línia en la cursa
Maverick Viñales
Ha estat un d'aquests dies en què et sents inspirat, en què et surt tot bé i dónes el millor de tu mateix
Jorge Lorenzo
En aquest circuit, tant Lorenzo com Márquez són molt forts, estic content per sortir des de la primera fila
Valentino Rossi
Estic molt cansat després d'avui. He notat més mal que ahir, però he intentat millorar els meus temps
Dani Pedrosa
Aconseguir un lloc a la primera fila era l'objectiu principal, ja que sabíem que seria difícil aconseguir la posició preferent
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)