motociclisme
solidaritat
El cuiner Nandu Jubany, a punt per córrer el Dakar
Motor. A través de KTM i amb l'ajuda de Nani Roma i Jordi Viladoms, Jubany complirà un somni personal. L'objectiu és difondre el Projecte Ari
El reconegut cuiner Nandu Jubany ho té tot a punt per fer front al repte de córrer el Dakar 2017, i així ho va explicar en la presentació de l'equip que l'acompanyarà a l'Amèrica del Sud i que es va fer ahir al restaurant Can Jubany de Calldetenes. Aficionat a les motos des de ben jove, participar en el raid més famós del món era un dels somnis personals de l'osonenc, una fita que assolirà aquest gener: “Feia anys que ho volia fer, però en Nani m'explicava les dificultats i ho deixava córrer. Enguany, en Nani ha vist que anava de veres i ha decidit ajudar-me”, va explicar Jubany enmig d'un clima distès. I és que, tot i estar vinculat a l'enduro des de sempre, l'experiència en raids de primer nivell és poca, i per això Jubany s'ha envoltat d'un bon equip durant els darrers set mesos de preparació. D'una banda compta amb l'assessorament del seu gran amic Nani Roma, guanyador del Dakar en moto i cotxe, així com els consells en navegació i pilotatge de Jordi Viladoms. El suport mecànic de la KTM que pilotarà anirà a càrrec de Santi Tona.
A banda d'estrenar-se en el Dakar, Jubany ha assumit el repte de cuinar per a tot l'equip KTM al llarg de la prova, i en aquest vessant serà clau la feina del cuiner Carles Polo, un dels pilars de Jubany Events, i de Xavi Padrós.
La benzina més solidària
La participació de Nandu Jubany al Dakar també tindrà un potent vessant solidari, ja que ha de servir per donar a conèixer el Projecte Ari, creat per la jove Ariana Benedé, que va morir víctima de leucèmia el setembre passat. La mare d'Ari, present en l'acte, va agrair la difusió que s'aconseguirà amb la cursa, i que ajudarà a assolir els recursos econòmics per millorar l'assistència dels afectats de leucèmia i portar a l'Estat un tractament existent als Estats Units anomenat CART, que permet fer front a la leucèmia limfoblàstica aguda i aconseguir una resposta positiva en el 85% dels casos. A falta de 131.000 euros per assolir l'objectiu, aquest febrer ja es podrà aplicar a deu pacients la patent desenvolupada a l'Estat per tal de validar que funciona.