Motociclisme

David Checa guanya per segona vegada les 24 Hores de Le Mans

Motociclisme. El català, bicampió del món de resistència, ja s'havia imposat el 2005

David Checa (Sant Fruitós de Bages, 1980), formant equip amb l'italià Niccolò Canepa i el francès Mike di Meglio amb la Yamaha oficial de fàbrica (GMT94), va aconseguir ahir la victòria en les 24 Hores de Le Mans, la segona que obté en la clàssica cursa motociclista de llarga durada. L'equip de Checa va acabar amb menys de 20 segons d'avantatge sobre una altra Yamaha oficial (la del YART francès), amb Broc Parkes, Marvin Fritz i Kohta Nozane. Va tancar el podi l'equip SRC Kawasaki (Mathieu Gines, Randy de Puniet i Fabien Fores), que es va avançar a Suzuki Endurance (Vicent Philippe, Etienne Masson i Alex Cudlin), tots dos a 12 voltes dels guanyadors. Suzuki Endurance, líder del mundial de resistència, va competir malgrat que fa un mes el seu pilot Anthony Delhalle (guanyador a Le Mans el 2014 i el 2015) va perdre la vida en uns entrenaments.

Per a Checa –campió del món de resistència els anys 2004 i 2014, sempre amb Yamaha– és la segona victòria a Le Mans, 12 anys després de la primera. D'aquesta manera, iguala el rècord de Phillippe Vincent com a pilot capaç de guanyar dues edicions amb més anys de diferència. El francès es va endur les del 2003 i 2015 (també la del 2014).

GMT94 va anar darrere de YART en els dos primers terços de cursa, però va anar retallant i Di Meglio va consumar el canvi de líder avançant Nozane quan faltaven quatre hores. Va cedir la moto a David Checa –que dijous farà 37 anys– amb 20 segons d'avantatge sobre Parkes, que el català va ampliar fins més enllà dels 30.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)