Motociclisme

Moto GP

GP de Malàisia

La pitjor graella del curs

Márquez buscarà el seu quart títol de MotoGP a Sepang després de fer la pitjor qualificació de l’any amb el setè lloc

Pedrosa és el més ràpid en un dels seus circuits favorits

Marc Márquez (Honda) sortirà quatre posicions darrere d’Andrea Dovizioso (Ducati) en la cursa d’avui. El pilot de Cervera es va haver de conformar amb el setè lloc (1:59.694) en els entrenaments de Malàisia, la seva pitjor qualificació de la temporada. La jornada del català va ser força complicada. Primer perquè no es va sentir prou còmode amb els pneumàtics, però també perquè va tenir la 25a caiguda de la temporada, just durant la qualificació. Abans, en la quarta sessió lliure, va salvar de manera increïble una caiguda quan la seva moto ja duia una inclinació gairebé horitzontal. Genial com pocs, Márquez va aconseguir redreçar la màquina amb un cop de genoll i continuar tan tranquil.

Si els problemes que ahir va tenir evitaran que avui sigui campió del món ja són figues d’un altre paner. D’entrada, perquè si tant Dovizioso com ell repetissin els resultats de la qualificació, el català s’asseguraria el títol. Però també perquè, malgrat tot, Márquez va demostrar tenir un bon ritme en la quarta sessió lliure –va ser el pilot amb més voltes en 2:00–. I un altre factor a tenir en compte: la possibilitat que Dani Pedrosa guanyi la cursa i mossegui punts a Andrea Dovizioso. El vallesà va deixar enrere els problemes de la primera jornada i va aconseguir la posició preferent en un dels seus circuits favorits (1:59.212). A Sepang hi ha aconseguit cinc victòries i deu podis en totes les categories i hi conserva el rècord de millor volta (1:59.053). Johann Zarco (a 0.017) i Dovizioso (a 0.024) l’acompanyaran en la primera fila.

Valentino Rossi (Yamaha) obrirà la segona fila de graella, seguit del seu company d’equip Maverick Viñales. L’italià feia broma ahir recordant el conflicte que, fa dos anys, va tenir amb Marc Márquez en aquest circuit, i va assegurar que només pensa a fer la seva cursa i a aconseguir el millor resultat possible.

Àlex Rins i Pol Espargaró van aconseguir els dos millors temps de la Q1 i es va colar en la Q2, malgrat que tots dos van tenir una caiguda. Rins va ser vuitè, la seva millor qualificació en aquesta categoria, i Espargaró, dotzè.

A Moto2, Franco Morbidelli començarà des de la primera posició la cursa en la qual pot ser campió. El seu rival pel títol, Thomas Luthi, ho farà des de la cinquena plaça. Àlex Márquez, amb el quart lloc, va ser el millor català. I Joan Mir estrenarà el seu títol de campió del món de Moto3 des del primer lloc de la graella de Moto3.

5
cops
no haurà sortit Marc Márquez des de la primera fila de la graella en les 17 proves disputades fins ara a Malàisia.
Faré tot el possible per intentar allargar el campionat. L’objectiu de demà [per avui] és guanyar els 25 punts
Andrea Dovizioso
Espero que no sigui una cursa en grup i que hi hagi poca gent al davant. Dependrà del ritme que hi hagi durant la cursa
En aquesta pista cal pilotar molt fi, ja que en qualsevol revolt pots caure. La calor fa que la pista patini més
Marc Márquez
L’estratègia serà clau, perquè en una pista tan llarga les diferències són de mil·lèsimes
Dani Pedrosa

Les possibilitats de Márquez

Márquez serà campió si guanya la cursa o queda segon. Si queda tercer o pitjor dependrà del resultat d’Andrea Dovizioso. L’italià està obligat a reduir els 33 punts que el separen del català fins a menys de 25 per allargar el desenllaç a l’última cursa, a València. Márquez també serà campió si acaba tercer o quart i Dovizioso, segon o pitjor. També s’asseguraria el títol encara que no acabés la cursa sempre i quan l’italià no passi del vuitè lloc.