Fórmula 1

Més i (molt) millor

El Circuit de Barcelona-Catalunya preveu superar la xifra de públic del 2017 amb una oferta esportiva i complementària de primer nivell

El gran premi de Montmeló serà la cinquena cursa del campionat del món

L’emoció de la competició en l’arrencada del curs del 2018 i l’atapeït espectacle complementari muntat al voltant de la cursa són les principals armes amb què el Circuit de Barcelona-Catalunya preveu millorar les xifres d’assistència del gran premi de F-1 de l’any passat, quan diumenge es van superar els 94.500 espectadors. L’edició d’aquest any de la cursa de F-1 a Montmeló es va presentar ahir al recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona. Serà la cinquena cita del campionat del món i se celebrarà del 10 al 13 de maig –de dijous a diumenge–, per 28è any consecutiu (el circuit no ha faltat mai en el calendari de la categoria reina de l’automobilisme des que es va inaugurar, el 1991).

A hores d’ara el ritme de venda d’entrades no arriba a igualar el del 2017, però els directius de la instal·lació de Montmeló confien que els ingredients esmentats al principi facin un bon caldo la setmana entrant. “Les curses disputades fins ara han estat una promoció fantàstica. Les coses s’estan fent molt bé en la F-1 i disposem d’ofertes que permeten venir per un preu molt raonable”, va assenyalar Vicenç Aguilera, el president del circuit.

Una entrada de tribuna divendres surt per 55 euros, i una de pelouse diumenge, per 99. En la mateixa línia, el pilot ambaixador de Ferrari Marc Gené va insistir que el mundial no pot arribar en millor moment a Catalunya, amb tres pilots i equips diferents vencedors en les quatre primeres curses. “Feia anys que no hi havia tant positivisme. Els cotxes són espectaculars i les curses, emocionants i imprevisibles.”

La presentació va reflectir el buit institucional que viu la Generalitat de Catalunya per l’aplicació de l’article 155. El màxim representant del govern català present en l’acte va ser Pau Villòria, secretari general d’Empresa i Coneixement, que va voler disculpar l’absència forçosa del conseller del ram –Josep Rull, empresonat a Estremera– i va desitjar que aviat s’acabi la “situació anòmala” que viu el país.

28
edicions
consecutives del gran premi de F-1 celebra aquest any el Circuit de Barcelona-Catalunya.
Tenim un circuit excel·lent. Ara només falta rematar-ho amb una cursa fantàstica
Vicenç Aguilera
president del circuit
Volem convertir les curses en una festa i córrer en llocs que sedueixin la gent, com ara Barcelona
Chase Carey
president de la F-1
No és només Montmeló, Parets o Granollers. La F-1 té una gran repercussió per a tot el país
Antoni Guil
alcalde de montmeló
Crec que hi haurà diferències mínimes entre tres equips [Ferrari, Mercedes, Red Bull] i sis pilots
Marc Gené
pilot ambaixador de ferrari

Més diversió que mai

Més de mil persones animaran constantment la festa al voltant del gran premi. Com a novetat, aquest any hi haurà un Family Village a la zona del bosquet, amb animació i activitats tot el cap de setmana, incloent-hi música en directe. A més, el circuit torna a apostar per mostrar la cultura popular catalana a tot el món, amb batucaires, castellers i gegants. Aguilera va avançar que la cerimònia prèvia a la cursa oferirà alguna sorpresa “divertida”, que no va voler desvelar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)